If-Koubou

Computerul dvs. nu are grijă dacă pierdeți totul: Înapoi în sus chiar acum

Computerul dvs. nu are grijă dacă pierdeți totul: Înapoi în sus chiar acum (Cum să)

Chestia cu privire la pierderea catastrofală a datelor este că este greu de imaginat că se întâmplă acest lucru tu… până la el face. Probabil că ți-ai aruncat ochii la o sută de articole exact așa, și ai presupus că vei fi bine sau vei ajunge până la urmă. Înainte de a parcurge și asta, dă-mi o șansă să-ți explicDe ce ar trebui să faceți o copie de rezervă a fotografiilor, a documentelor și a lucrărilor de creație chiar în acest minut- și Cum să o facă corect.

Calculatoare Fail (Deseori)

Am fost vândute povești prostești despre computere toată viața noastră. Din momentul în care primul nostru Macintosh ne-a vorbit în 1984, a fost popular să injectăm personalitatea în calcul pentru a le face mai accesibile și să pară mai puțin asemănătoare cu calculatoarele grumpice care sunt.

Dar, în realitate, computerele sunt niște mașini de curățat simple, făcute din părți construite pe cele ieftine. Calculatoarele nu reușesc în mod regulat și, în cel mai bun caz, ar trebui să fie privite ca o insulă temporară pe care datele dvs. o trăiesc, deoarece acestea sunt hamei de la un loc la altul în toată viața (mult mai lungă).

Probabil știți că hard disk-urile pot eșua în orice moment și poate chiar copiați fișiere importante pe o unitate externă din când în când - dar acest lucru nu este un backup foarte eficient. Unitățile externe pot de asemenea să nu reușească, iar backup-urile reale necesită copii multiple, astfel încât atunci când ceva nu merge bine, puteți reveni la cel mai recent timp când lucrurile au mers bine. În plus, dacă salvați manual fișierele dvs., hai să fim serioși: este ușor să uiți sau să fii leneș și înainte să știi că au trecut șase luni înainte de a-ți susține ultimele lucruri. Asta nu e bine.

O parte din munca mea profesională, sunt manager IT la o companie de artă creativă și supraveghez depozitarea și transferul a aproximativ 6TB de fișiere de artă. Din fericire, numai munca mea a fost pierdut pentru că eram nefericit al meu de rezervă, păstrându-l numai pe un singur hard disk extern USB. Am văzut că mișcările eșuează repetat fără nici un motiv și numai angajamentul meu nevrotic de a face backup ne-a salvat de la o catastrofă liniștită.

Primul punct pe care trebuie să-l înțelegeți este că într-o zi,veți pierde date. Toată lumea face la un moment dat. Și odată ce a dispărut, computerul nu-i pasă dacă este plecat pentru totdeauna. Dacă nu o susțineți cum se cuvine, nu veți mai vedea niciodată din nou, pentru că abia a existat în primul rând.

Deși nu este posibilă recuperarea datelor de pe un hard disk defect, recuperarea datelor și criminalistica datelor sunt destul de scumpe și nu pot garanta recuperarea perfectă a datelor. Plata pentru un serviciu decent de backup este mult, mult mai ieftin.

Computerele pot fi folosite pentru rău

Dacă nu ați auzit termenul de ransomware, în calitate de cetățean responsabil de internet, este datoria mea să vă informez că este cel mai înspăimântător lucru la care mă pot gândi. Ransomware este un virus care ține controlul liniștit al computerului și transformă toate fișierele importante într-un gados nerecunoscător, lăsându-vă fără nici o posibilitate să-l transformați în fișiere lizibile. Apoi, o grămadă de infractori rămași pentru profit, vă vor șantaja să le plătiți pentru a vă întoarce dosarele - și chiar și atunci, poate că nu le vor da înapoi (totuși, ei sunt criminali, la urma urmei).

Acest lucru poate părea un nonsens sci-fi, dar vă asigur, sa întâmplat oamenilor apropiați de mine. Din fericire, sa întâmplatin cateva ore de a efectua o copie de rezervă, dar sa întâmplat cu o mulțime care nu a avut acel lux. Dacă numerele de pe ransomware nu vă sperie, înțelegeți afectează oamenii reali. Acest episod Radiolab de mai jos face o treabă excelentă de a umaniza acest lucru și merită o ascultătoare. Am frisoane atunci când am auzit ... și apoi am verificat dublu soluțiile mele de rezervă.

Computerele fac tot ce le spui, chiar dacă e prost

Ceva chiar mai înspăimântător - există o altă amenințare la adresa datelor dvs., cu un acces mult mai direct la PC decât orice hacker din lume. Această amenințare ... ești tu.

Nu ne spuneți că nu ați făcut-o!Toți am fost acolo. Poate că ați pus în mod accidental niște documente importante în Coșul de reciclare sau ați șters ceea ce credeam că este o copie suplimentară a acelei fotografii importante și ați golit Coșul de gunoi, doar pentru a găsi că fișierul a fost oops-gone pentru totdeauna. Și tot software-ul anti-virus din lume nu te va salva de propriul tău prostie. Odată ce fișierul este șters, este destul de mult plecat pentru totdeauna (cu excepția cazului în care sunteți într-adevăr, cu adevărat norocos).

De aici? Nu te poți aștepta când vei pierde date. Nu numai că eșecul hardware sau malware-ul ar putea să apară în orice moment, dar tu - indiferent cât de atent ești - ar putea să treacă ceva și calculatorul tău va urma instrucțiunile tale, pentru că asta e ceea ce au de gând să facă.

Acum sunteți conștient în mod corespunzător cu privire la ceea ce este un fir delicat al muncii voastre de viață? Bun. Acum, să consolidăm aceste fire și să învățăm să facem o copie de rezervă adecvată.

Backup este la fel de simplă ca 3, 2, 1

Am văzut prieteni creativi făcând copii ale lucrărilor lor de artă pe unități externe, doar pentru a le șterge pe mașinile desktop. Repet: copierea manuală a fișierelor pe o unitate externă nu este cu siguranță rezervă. RAID nu este de rezervă. Copierea fișierelor pe carduri SD nu este de rezervă. Backup-ul este un lucru, și doar un singur lucru: redundanță de date pe tipuri diferite de medii, unul dintre care este ideal în nor.

Regula 3-2-1 este ușor de reținut și fiecare persoană care trăiește și moare prin datele sale ar trebui să o angajeze în memorie acum.

  • A pastra 3 copii de tot ce vă interesează.
  • Utilizați cel puțin 2 tipuri de medii.
  • A pastra 1 copie într-o locație complet diferită de celelalte două.

Din fericire, puteți realiza ultimele două într-o singură lovitură cu un program precum CrashPlan. Cu aceasta, puteți să vă salvați o unitate externă și norul, pentru un preț foarte rezonabil. Veți avea două copii de rezervă, una într-o locație complet diferită (astfel încât să nu pierdeți date la un incendiu în casa dvs.), și după ce ați stabilit-o, nu trebuie să vă mai gândiți din nou la asta. Serios, vă va lua 15 minute din timpul dvs. și este aplicația noastră favorită pentru backup simplu.

Dacă aveți doar câteva fișiere pentru a crea copii de siguranță - și sunteți absolut sigur că aveți tot ce aveți nevoie - puteți să scăpați și de un serviciu gratuit de sincronizare cloud, cum ar fi Dropbox, Google Drive sau OneDrive. Și dacă sunteți tipul de geek, puteți construi literalmente propriul depozit de nor, deși prețul de stocare VM la distanță nu este nici mai ieftin decât oricare dintre serviciile enumerate mai sus.

Dacă aveți o cantitate ridicată de date pentru a crea copii de rezervă în cloud (mai mare decât un terabyte, așa cum am eu), s-ar putea chiar să vă uitați în Glacier Amazon, care stochează fișiere pe unități pentru a fi accesate rar. Nu funcționează ca sincronizarea, dar ar fi o metodă semi-permanentă de a crea copii de rezervă o dată sau de două ori pe an dintr-o cantitate mare de date, iar prețul pe GB este foarte accesibil în comparație cu Google Drive, Carbonite sau alte similare servicii de sincronizare cloud.

Nu așteptați până când nu se întâmplă ceva rău

Este nevoie de doar câteva secunde pentru a pierde tot ceea ce prețuiți pe calculatorul dvs., dar, din fericire, susținerea tot ceea ce nu durează pentru totdeauna și poate fi foarte ieftin. Datele dvs. sunt foarte ușor de pierdut, cu malware, defecțiuni hardware și prostii generale care se ascund în jurul fiecărui colț - și, odată ce a dispărut, a dispărut pentru totdeauna.

Luați aceste informații, implementați regula 3-2-1 cu propriile fișiere - și Serios, reveniți acum.

Image Credit: Melondinosaur pe Flickr, David Freeman pe Flickr, oprirea și capturarea focului de AMC, Lex McKee pe Flickr, Santi pe Flickr