If-Koubou

Compania dvs. de carduri de credit vă oferă garanții suplimentare gratuite

Compania dvs. de carduri de credit vă oferă garanții suplimentare gratuite (Cum să)

Adesea am primit poze goale și arată confuzie când menționăm că compania noastră de carduri de credit acoperă o reparație prin garanția extinsă. Da, cardul dvs. de credit poate furniza gratuit garanții suplimentare!

Comercianții de toate dungile vor să vă vândă garanții extinse, dar nu uitați: Cardul dvs. de credit vă poate oferi deja o extensie de garanție gratuită pentru astfel de achiziții, economisind astfel bani.

Cum functioneaza

Pe scurt, iată cum funcționează:

  • Acordul dvs. privind cartea de credit poate furniza un avantaj "garanție extinsă" alături de alte bonusuri. Acest lucru va fi menționat în mod clar în acordul dvs. cu cartea de credit sau lista de beneficii.
  • Trebuie să achiziționați produsul în întregime împreună cu cardul dvs. de credit pentru a primi garanția. Să presupunem că doriți garanție extinsă pentru laptop - trebuie să plătiți integral cardul de credit care oferă protecția extinsă în garanție.
  • Garanția producătorului este valabilă pentru perioada standard. De exemplu, dacă cumpărați un laptop și aveți o garanție de un an, va trebui să defectați producătorul și să utilizați procesul RMA dacă laptopul dvs. nu reușește în primul an.
  • După expirarea garanției producătorului, compania dvs. de carduri de credit va oferi adesea "dubla garanție" până la un an de acoperire suplimentară. Deci, dacă garanția este de șase luni, veți primi încă șase luni. Dacă garanția este de un an, veți primi încă un an. Dacă garanția este de doi ani, veți primi un an suplimentar. Limita este adesea de cinci ani, astfel încât, probabil, nu puteți obține un al șaselea an de garanție.
  • În general, termenii de garanție ai producătorului se aplică în continuare. Deci, în cazul în care garanția spune că daunele cauzate de apă nu sunt acoperite, compania de carduri de credit probabil că nu va plăti pentru un telefon care a încetat să lucreze după ce l-ați aruncat în toaletă.
  • Producătorul nu știe nimic despre această garanție furnizată de cartela de credit. Dacă un dispozitiv nu reușește, va trebui să depuneți o reclamație la compania de carduri de credit. Ele vă vor oferi detalii despre problemă și fie trimiteți dispozitivul pentru a fi fixat, fie - mai probabil - vă spun să îl reparați și apoi să vă trimiteți prin e-mail un cec pentru costul reparațiilor.

Numai "bunurile tangibile" sunt în general acoperite de această garanție. Acest lucru înseamnă laptopuri, tablete, computere, electronice și alte echipamente și gadget-uri de tehnologie sunt jocuri echitabile. Cu toate acestea, dacă ați plătit pentru o retragere de yoga care a promis libertate de îngrijorare pentru un an, nu puteți obține compania dvs. de carduri de credit pentru a acoperi un nou yoga retragere dacă începeți să vă îngrijorați din nou după un an și jumătate.

Utilizarea Garanției Extinse

Procesul de utilizare a garanției implică contactarea companiei dvs. de carduri de credit. Ei vor oferi instrucțiuni pe site-ul lor web și în acordurile de carduri de credit. În general, va trebui să furnizați o copie a chitanței originale și o copie a extrasului de card de credit care arată achizițiile. Ar trebui să păstrați acest tip de documente pentru articole pe care s-ar putea să aveți nevoie de protecție în garanție, oricum!

Va trebui să completați un formular cu detalii despre problemă. Acesta nu este un proces RMA tipic - în general, veți avea reparația elementului pe cheltuiala dvs. undeva și compania vă va rambursa. Puteți să efectuați o reparație de către producătorul original și să vă taxați pentru aceasta - dacă compania de carduri de credit decide că sunteți eligibil, vă vor rambursa cheltuielile de reparare sau de înlocuire.

S-ar putea să te aștepți ca ar fi ca și cum ai trage dinți pentru a-ți face compania de cărți de credit să-ți dea un singur cent, dar nu a fost atât de dificil în experiența noastră. O parte din motivul pentru care ar putea fi faptul că atât de puțini oameni știu că acest beneficiu există și să profite de el.

De ce ar oferi companiile de carduri de credit?

Companiile cărților de credit nu sunt cunoscute pentru a face lucruri doar din bunătatea inimii lor. Deci, care este captura aici? Ce fac companiile de carduri de credit?

Ei bine, de fapt nu este la fel de sinistru cum v-ați aștepta - cel puțin din partea consumatorului. Plățile cu carduri de credit au comisioane mai mari pentru comercianți. Un comerciant ar putea plăti două procente din fiecare tranzacție la compania de carduri de credit atunci când utilizați credit, în timp ce cardurile de debit costă comerciantului o taxă fixă ​​de câteva centi pe tranzacție.

De aceea, cardurile de credit oferă mult mai multe protecții în general - anulare mai ușoară a taxelor pe care nu le-ați făcut, taxe de plată pentru a vă proteja, cashback (compania de carduri de credit împărtășește profitul cu dvs.) și chiar garanții extinse.

Cu alte cuvinte, vine din suma mai mare pe care o plătesc comercianții. Ei vor sa te gandesti "ar trebui sa cumpar acest articol scump pe cartea mea de credit pentru a putea obtine o garantie prelungita" si sa folosesti cardul de credit in loc de debit sau cash. Acest lucru este incomod pentru comercianți, dar este bine pentru cei care plătesc cu carduri de credit

Cardul dvs. oferă acest lucru?

Deci, cardul dvs. oferă această protecție extinsă la garanție? Pentru a ști sigur, va trebui să verificați acordul privind cartea dvs. de credit sau lista beneficiilor furnizate pe site-ul Web al emitentului cardului pentru cardul dvs. special. Contrar a ceea ce ați putea crede, aceasta nu este o caracteristică fantezie disponibilă numai persoanelor care plătesc taxe anuale pentru carduri de credit "exclusive" - ​​am văzut-o și pe cardurile de credit de tip rock-bottom, fără taxe.

Verificați acordul deținătorului de card pentru a ști sigur. Cardurile VISA și MasterCard oferă adesea acest lucru și sunt, de asemenea, o caracteristică a cardurilor American Express.

Acest avantaj bonus a existat pentru o lungă perioadă de timp, dar este deosebit de relevant pentru geeks și oricine cumpără gadget-uri. O bucată de tehnologie a eșuat imediat după expirarea perioadei de garanție? Veste bună: compania dvs. de carduri de credit ar trebui să plătească pentru repararea sau înlocuirea. Trebuie doar să știți că acest beneficiu există!

Image Credit: Philip Taylor pe Flickr, Sean MacEntee pe Flickr, trenttsd pe Flickr