If-Koubou

Macul dvs. vă urmărește locația în High Sierra, Iată de ce (și cum să îl dezactivați)

Macul dvs. vă urmărește locația în High Sierra, Iată de ce (și cum să îl dezactivați) (Cum să)

Probabil că nu ați observat, dar MacOS High Sierra păstrează o listă continuă de locații recurente. Caracteristica se numește Locații semnificative, iar în funcție de Apple este utilizată de Maps, Calendar și Photos pentru a "oferi informații utile despre locație".

Aceste informații despre locație sunt criptate local și nu sunt partajate cu Apple, dar este posibil să doriți să revizuiți, să ștergeți și chiar să dezactivați această caracteristică. Și poți, dar e puțin îngropat.

Mai întâi deschideți Preferințe sistem, apoi mergeți la Securitate și confidențialitate.

Accesați fila "Confidențialitate". Faceți clic pe blocarea din stânga jos, apoi introduceți parola. Asigurați-vă că opțiunea "Locație servicii" este selectată în panoul din stânga, apoi derulați panoul din dreapta jos până când vedeți "Servicii de sistem". Faceți clic pe butonul "Detalii".

Aici veți vedea o listă cu caracteristicile sistemului de operare care pot utiliza locația dvs., inclusiv noua funcție Locații semnificative. Puteți dezactiva funcția debifând, dar pentru a vedea locațiile stocate în prezent, va trebui să faceți clic pe butonul "Detalii". Așa cum am spus: este oarecum îngropată.

Faceți clic pe buton și veți vedea o listă cu orașe pe care le-ați folosit laptopul dvs. recent; extinde aceste orașe și veți vedea anumite locații. Pentru mine, această funcție mi-a identificat corect casa în Hillsboro, Oregon și casa din California am petrecut o săptămână la muncă. Nu puteți șterge locații individuale, dar puteți să faceți clic pe butonul "Ștergeți istoricul" pentru a șterge totul.

Chiar acum, se pare că MacOS nu folosește deloc această informație, dar este ușor să-ți imaginezi lucruri precum Siri care recomandă când să pleci la lucru pe baza rutinei tale. Este posibil să fie cool, dar unii utilizatori ar putea dori să o dezactiveze. Din fericire, Apple vă oferă posibilitatea de a alege.