If-Koubou

Router-ul dvs. de acasă poate fi, de asemenea, un hotspot public - nu vă faceți griji!

Router-ul dvs. de acasă poate fi, de asemenea, un hotspot public - nu vă faceți griji! (Cum să)

Mai mulți furnizori de servicii Internet furnizează acum clienților săi modemuri care funcționează ca routere - și acele unități pot fi, de asemenea, hotspot publice. Acest tip de trăsătură este comună în Europa, dar acum sosește în America de Nord.

Nota editorului:nu suntem fani ai Comcast, deoarece sunt o companie destul de groaznică. Cu toate acestea, suntem fani ai adevărului și onestității, iar acest articol este un produs al acestui fapt.

Ne concentrăm aici pe caracteristica Comcast XFINITY WiFi, pentru că a fost subiectul unor controverse în presă. Alți furnizori de servicii Internet din SUA vor urma probabil exemplul cu caracteristici similare.

Cum funcționează funcția Hotspot

Combinatul XFINITY WiFI Hotspot este un exemplu al unei astfel de caracteristici. Iată cum explică întrebările frecvente ale Comcast:

Gateway-ul wireless XFINITY transmite un semnal suplimentar de rețea "xfinitywifi" pentru a fi utilizat cu XFINITY WiFi. Acest lucru creează o extensie a rețelei WiFi XFINITY chiar în casa dvs. pe care orice abonat XFINITY Internet îl poate utiliza pentru a vă conecta și a vă conecta. Acest serviciu WiFi XFINITY este complet separat de rețeaua de domiciliu sigură WiFi.

În mod esențial, unitatea de modem / router combinată cu care vă oferă ISP va crea două rețele separate WI-Fi. Una este rețeaua Wi-Fi de acasă, în timp ce cealaltă este o rețea "xfinitywifi". Orice abonat XFINITY Wi-Fi - acesta include și alți clienți XFINITY și persoane care plătesc pentru conectarea la rețeaua xfinitywifi - se pot conecta la această rețea Wi-Fi și pot accesa Internetul.

Semnalul Wi-Fi vine din interiorul casei dvs. și utilizează același hardware fizic, dar este considerat o conexiune complet separată. Traficul care vine din rețeaua publică Wi-Fi nu va conta în funcție de limita de bandă, dacă aveți unul. Persoanele care se conectează la rețeaua publică vor fi izolate de rețeaua dvs. privată Wi-Fi, astfel încât să nu poată sâmbăta pe acțiunile de fișiere din rețea sau să încerce să te infecteze cu programe malware.

Ce ieși din asta?

În calitate de client al ISP, aveți posibilitatea să vă conectați gratuit la aceste hotspoturi. Să presupunem că voi și mulți alți oameni din orașul dvs. aveți Comcast XFINITY Internet. Când vă părăsiți casa și mergeți în altă parte, vă puteți conecta la oricare dintre aceste rețele Comcast XFINITY Wi-Fi gratuit pentru că sunteți un client. Trebuie doar să furnizați informațiile contului dvs. Comcast XFINITY. În mod esențial, această caracteristică vă permite furnizorului dvs. de servicii de internet să vă ofere un serviciu suplimentar, punând toate aceste modemuri în sălbăticie la o bună utilizare, oferind Wi-Fi suplimentar.

Deci, asta este avantajul pentru tine - aveți acces liber la mai multe hotspoturi Wi-Fi. Site-ul Comcast furnizează chiar și o hartă a locurilor unde pot fi găsite aceste hotspot-uri, cu hotspot-uri gratuite Wi-Fi disponibile în zonele rezidențiale, unde altfel nu ar fi disponibile.

Nu este ca găzduirea unei rețele Wi-Fi deschise

Acest tip de caracteristică nu prezintă aceleași pericole în privința utilizării propriului hotspot deschis Wi-Fi. De exemplu, dacă cineva a descărcat conținut piratat într-o rețea Wi-Fi deschisă pe care ați configurat-o, s-ar putea să vă deranjeze sistemul de avertizare privind drepturile de autor și să intri în probleme. Dacă cineva a descărcat pornografie infantilă prin intermediul rețelelor publice Wi-Fi, poliția ar putea să vină la ușă și să te aresteze. Totul este asociat cu adresa IP.

Deoarece semnalul public Wi-Fi oferit de aceste caracteristici este tratat ca o conexiune separată, nu veți avea probleme în ceea ce face nimeni cu el. Ar trebui să fie o adresă IP separată, iar utilizarea acesteia va fi asociată contului la care se conectează celălalt persoană. Riscurile tipice de a opera un hotspot deschis Wi-Fi nu se aplică.

Există Downside-uri?

O întrebare pe care o puteți întreba este dacă aceste dispozitive suplimentare care se conectează la rețeaua Wi-Fi și utilizează lățimea de bandă vor degrada conexiunea la rețeaua de domiciliu. La urma urmei, nu v-ar plăcea să stați cu Wi-Fi mai lent și să nu obțineți viteza pe care o plătiți pentru ca alți oameni să poată utiliza routerul.

Degradarea vitezei nu ar trebui să reprezinte o preocupare majoră. Furnizorii de servicii de Internet ar trebui să ajusteze această caracteristică astfel încât conexiunea la domiciliu să nu fie degradată considerabil de alte persoane care o utilizează. De exemplu, Comcast afirmă că "Conexiunea în bandă largă la locuința dvs. nu va fi afectată de caracteristica WiFi XFINITY". Acestea pot realiza acest lucru prin prioritizarea traficului de la conexiunea la domiciliu și prin utilizarea dispozitivelor pentru lățimea de bandă de pe rețeaua publică Wi-Fi. Conexiunea publică Wi-Fi poate utiliza doar acea lățime de bandă suplimentară care, în mod normal, nu este folosită - probabil că nu utilizați conexiunea la capacitatea maximă pe toată durata zilei.

Comcast remarcă faptul că "rețeaua Wi-Fi din rețea, precum și XFINITY WiFi, utilizează spectrul partajat, și ca și în cazul oricărui mediu partajat, poate exista un impact, pe măsură ce mai multe dispozitive partajează WiFi. Am prevăzut caracteristica WiFi XFINITY pentru a susține utilizarea robustă și, prin urmare, anticipăm un impact minim asupra rețelei WiFi interne. "Acest lucru este normal - cu cât există mai multe dispozitive de rutare și dispozitive Wi-Fi într-o zonă, este ca dispozitive concurente pentru valurile de aer. Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să ducă la o scădere semnificativă a vitezei Wi-Fi. Comcast limitează rețeaua publică Wi-Fi la cinci dispozitive la un moment dat și alți furnizori de servicii Internet probabil vor urma exemplul, astfel încât nu veți avea alte 100 de dispozitive conectate la routerul dvs. de acasă.

Ar trebui să vă pasă?

Probabil, puteți dezactiva această funcție dacă nu vă place. De exemplu, Comcast vă permite să o dezactivați vizitând pagina de gestionare a contului sau sunând la numărul de telefon și întrebându-vă. Alți furnizori ISP vă vor permite probabil să îl dezactivați în moduri similare.

Desigur, probabil că nu veți vedea niciun fel de încetinire a lăsării acestei funcții activate - presupunând că furnizorul dvs. de servicii Internet stabilește lucrurile în mod corect - deci nu ar trebui să existe vreun rău dacă lăsați-l activat.Acest tip de caracteristică vă oferă mai multe hotspot-uri gratuite Wi-Fi pe care vă puteți conecta și care ajută și alte persoane să beneficieze de Wi-Fi gratuit. Este o modalitate de a partaja accesul la Internet fără nici o încetinire sau risc legal, deci de ce să nu lăsați activat? Cu cât este mai mult Wi-Fi, cu atât mai bine.

Nu, acest articol nu a fost o publicitate pentru Comcast - este o explicație și ștampilă de aprobare pentru o caracteristică oferită în Europa de companii precum Fon și ISP-uri precum BT, SFR și free.fr. Comcast este primul ISP pe care suntem constienti de faptul ca acum ofera aceasta facilitate in SUA. Acest tip de trăsătură nu este ceva de care trebuie să vă fie frică - este un lucru bun.

Image Credit: Mike McCune pe Flickr, torbakhopper pe Flickr, Terry Johnston pe Flickr