If-Koubou

Imprimați din iPhone / iPad pe orice imprimantă

Imprimați din iPhone / iPad pe orice imprimantă (Smartphone-uri)

Aveți o imprimantă și trebuie să imprimați ceva de pe iPhone sau iPad? Dacă imprimanta acceptă AirPrint, lucrurile nu pot fi mai ușoare. Imprimanta va apărea doar în listă și e bine să mergeți.

Dacă, totuși, nu aveți o imprimantă cu funcționalitate AirPrint, atunci nu mai aveți noroc. Din fericire, există mai multe moduri în care puteți converti orice imprimantă într-o imprimantă cu funcționalitate AirPrint.

În acest articol, voi vorbi despre instrumentele de terță parte pe care le puteți instala astfel încât să puteți imprima direct de pe iPhone sau iPad pe imprimanta dvs. atașată la nivel local sau pe rețeaua / imprimanta fără fir.

cerinţe

Înainte de a intra în detalii, să vorbim despre cerințele pentru ca acest lucru să funcționeze. În primul rând, trebuie să aveți deja instalată imprimanta și să lucrați pe cel puțin un computer. Nu contează dacă imprimanta este atașată local la mașină sau dacă este o imprimantă fără fir / de rețea, ci doar să fie instalată pe aparat.

În al doilea rând, pentru a imprima de pe dispozitivul dvs. Apple la imprimanta non-AirPrint, va trebui să țineți computerul în permanență. Software-ul terț funcționează ca proxy și toate lucrările de tipărire merg mai întâi pe computer și apoi sunt transmise la imprimanta.

În sfârșit, va trebui să cheltuiți niște bani deoarece aceste aplicații terță parte nu sunt gratuite. Merită să luați în considerare ocolirea tuturor acestor probleme și să cumpărați pur și simplu o nouă imprimantă compatibilă cu AirPrint, deoarece acestea sunt destul de ieftine în aceste zile.

Cu asta, să intrăm în detalii. Voi menționa mai multe programe, unele pentru Mac și altele pentru Windows. În plus, voi vorbi despre hardware-ul pe care îl puteți cumpăra, care va acționa și ca server de imprimare.

Windows AirPrint

Pentru mașinile Windows, cel mai popular program este O'Print, care costă 19,80 USD. Puteți descărca o încercare gratuită de 30 de zile pentru a vă asigura că funcționează corespunzător cu imprimanta și sistemul dvs. În ansamblu, am găsit interfața programului să fie puțin depășită, dar funcționalitatea era excelentă.

După ce descărcați și instalați software-ul, interfața principală a programului vă va arăta toate imprimantele instalate pe sistemul dvs.

Dacă nu vedeți nici o imprimanta în listă, înseamnă că trebuie să mergeți la Preferințe sistem - Imprimante și scanere și adăugați mai întâi imprimanta la OS X. După adăugarea imprimantei, reveniți la O'Print și ar trebui să apară în listă.

În acest moment, într-adevăr nu trebuie să faceți altceva decât dacă imprimanta utilizează un port diferit față de portul standard. Puteți face clic pe Editați | × (hârtie cu pictograma stiloului) pentru a schimba numele imprimantei dacă doriți.

Acum, când mergeți pentru a imprima de pe iPhone sau iPad și atingeți pe Selectați imprimantă, ar trebui să vedeți toate imprimantele O'Print enumerate la Alte imprimante. De asemenea, veți vedea că are numele computerului sub numele imprimantei.

Există o altă opțiune pentru Windows care necesită o configurație tehnică ceva mai multă, dar este complet gratuită. Consultați acest ghid pentru a instala AirPrintActivator și pentru a vedea dacă funcționează pentru dvs.

Mac AirPrint

Pentru utilizatorii de Mac, există două programe pe care le recomand: HandyPrint și Printopia. HandyPrint necesită o donație pentru a activa licența, iar suma minimă este de 5 USD. Deci, practic, puteți achiziționa HandyPrint pentru 5 USD. Printopia este de 19,99 USD, dar HandyPrint are o versiune PRO care necesită o donare de 20 USD. Versiunea PRO poate rula chiar și atunci când un utilizator nu este conectat la Mac.

Odată ce descărcați HandyPrint, rulați fișierul DMG și trageți pictograma în folderul Applications (Aplicații) pentru al instala.

Când rulați programul, acesta va detecta imprimanta și va afișa în listă. De asemenea, trebuie să vă asigurați că butonul de comutare este setat la Pe.

Din iPhone sau iPad, veți vedea acum toate imprimantele HandyPrint enumerate la Alte imprimante.

Printopia este cam exact aceeași în termeni de aspect și funcționalitate.

Printopia are, de asemenea, Trimiteți la Mac imprimanta, care este o modalitate convenabilă de a imprima un document direct pe computer. Ambele programe au funcționat foarte bine în testele mele, așa că nu văd nici un motiv să cheltuiți 20 $ atunci când puteți obține HandyPrint pentru 5 $.

Imprimanta Pro

O ultima optiune pe care ar trebui sa o mentionez este Printer Pro by Readdle. Este o combinație de aplicații iPhone / iPad și desktop care rulează pe Mac sau Windows. Aplicația este de 7 USD în App Store, iar aplicația desktop este gratuită.

Funcționează la fel ca celelalte programe menționate mai sus, în sensul că trebuie să aveți în permanență aplicația pentru desktop pentru ca lucrările de tipărire să treacă. Aplicația smartphone / tablet este cu siguranță cea mai profesionistă și mai lustruită aplicație și are o mulțime de caracteristici, deci dacă faceți o imprimare serioasă și trebuie să modificați foarte mult setările imprimantei, aceasta ar putea fi cea mai bună opțiune.

Merită menționat că trebuie să instalați mai întâi aplicația pe iPhone sau iPad și să vedeți dacă aceasta poate fi imprimată direct pe imprimantă fără aplicația desktop. Potrivit site-ului, se poate imprima direct din interiorul aplicației la majoritatea imprimantelor fără aplicația desktop suplimentară. În general, este o opțiune bună și nu prea scumpă.

Lantronix xPrintServer

În afara programelor, puteți achiziționa și un dispozitiv hardware de la o companie numită Lantronix care acționează ca server de imprimare. XPrintServer este ceva ce am deținut, așa că știu că funcționează bine. Singurele probleme sunt că trebuie să vă asigurați că imprimanta dvs. este acceptată și costă o sumă de 200 de dolari!

Aceasta este o soluție foarte bună dacă vă aflați într-un mediu de birou mic, cu mulți utilizatori Apple și multe imprimante. Nu prea are sens pentru o casă cu unul sau două imprimante.

Acestea sunt aproape toate opțiunile de tipărire către o imprimantă care nu este echipată cu AirPrint din rețeaua dvs.Rețineți că dacă imprimați numai din Chrome sau din alte aplicații Google, cum ar fi Gmail etc., puteți să configurați cu ușurință Google Cloud Print și să nu vă faceți griji cu privire la nici unul dintre aceste programe. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!