If-Koubou

Ghidul tehnic Online Sfaturi pentru Chkdsk în Windows 10

Ghidul tehnic Online Sfaturi pentru Chkdsk în Windows 10 (Windows 10)

Chkdsk a fost unul din acele mici instrumente mici, construite în aproape orice versiune de Windows, care ajută la remedierea erorilor sistemului de fișiere NTFS, a corupției în metadatele sistemului de fișiere sau a erorilor de hard disk. Înainte de Windows Vista și Windows 7, chkdsk nu sa schimbat deloc. În Windows Vista și 7, s-au făcut unele îmbunătățiri semnificative de viteză pentru a permite chkdsk-ului să ruleze mai repede, dar chkdsk încă depindea de numărul de fișiere stocate într-un volum.

Din cauza acestui design inerent, ar putea dura câteva ore pentru chkdsk pentru a finaliza scanarea unei unități mari cu numeroase fișiere. Din fericire în Windows 8 și Windows 10, chkdsk a fost complet modernizat. Ce este chiar mai bine este că au mai fost adăugate alte câteva caracteristici suplimentare în Windows 8/10 pentru a prinde și repara erorile din sistemul de fișiere, astfel încât este posibil să nu mai aveți nevoie să rulați din nou chkdsk.

În acest articol, vă voi spune despre modificările aduse chkdsk în Windows 8/10 și despre instrumentele suplimentare de sănătate ale sistemului de fișiere care au fost adăugate. Cu Windows 8/10, o mulțime de erori vor fi rezolvate automat în timpul executării Windows-ului, care a necesitat executarea chkdsk-ului după repornire.

Windows 10 - Chkdsk și sistemul de fișiere de sănătate

În primul rând, am observat imediat numărul de opțiuni noi incluse în chkdsk pe Windows 10, spre deosebire de Windows 7. Iată o captură de ecran a listei de parametri pentru chkdsk în Windows 7:

Iată lista parametrilor pentru chkdsk în Windows 10:

După cum puteți vedea după / B, există încă aproximativ 8 noi parametri. Voi trece mai departe prin cele mai detaliate. Mai întâi, să vedem detalii despre modul în care funcționează noul model de sănătate în Windows 8/10. Pentru a începe, probabil vă aduceți aminte că o unitate a fost marcată ca fiind sănătoasă sau nu (murdară). Nu mai este cazul. Acum există un întreg set de etape sau state pentru sănătatea sistemului de fișiere:

Să trecem prin ele. Primul este Sănătos. Aceasta înseamnă doar că: sistemul este sănătos și nu există probleme. După aceasta, există ceva numit Auto-vindecarea online, care nu este prezentat ca o etapă, dar se întâmplă între Sănătos și Verificarea la fața locului necesară. Auto-vindecarea online este o caracteristică a sistemului NTFS introdus în Windows Vista, care permite sistemului de fișiere să se fixeze în timp ce este încă online (ceea ce înseamnă că Windows se poate executa în continuare). În Windows 8/10, numărul de probleme care pot fi auto-vindecat a crescut.

După auto-vindecare, trebuie verificată o corupție. Acest lucru se datorează faptului că unele corupții sunt legate de memorie și nu de fapt legate de discuri. Pentru a detecta acest lucru, Windows 8/10 a adăugat un nou serviciu numit Serviciul de verificare la fața locului. Serviciul este activat doar de sistemul de fișiere și va verifica dacă corupția este de fapt corupție pe disc sau nu. Dacă da, atunci trecem la următoarea etapă: Scanarea online este necesară.

Windows 8/10 are sarcini de întreținere încorporate care rulează în fiecare zi. Windows va verifica aceste corupții verificate și le va loga în sistem pentru fixare ulterioară. Din nou, toate acestea se fac în timp ce sistemul este online. Următoarea etapă este Fixare la fața locului. Acesta este locul în care chkdsk în Windows 8/10 este complet diferit. Spot Fix este un nou parametru care verifică discul și remediază orice probleme în câteva secunde. Timpul necesar pentru a rula chkdsk folosind spotfix se bazează pe numărul de corupții în loc de numărul de fișiere ca în versiunile mai vechi ale Windows. Aceasta înseamnă că totul este fixat în câteva secunde. Iată un grafic care arată durata utilizării chkdsk / f împotriva noului chkdsk / spotfix.

După cum puteți vedea, puteți aștepta 6 ore de funcționare a chkdsk-ului vechi sau 2 secunde de funcționare pe calea cea nouă! Minunat! Acum, pentru a fi clar, o spotfix înseamnă că trebuie să reporniți sistemul pentru a rezolva problema. În Windows 8/10, există două modalități de a rula manual un chkdsk pe sistemul dvs. În primul rând, puteți accesa computerul, faceți clic pe unitate și apoi faceți clic pe Proprietăți.

Click pe Unelte apoi faceți clic pe Verifica.

Cele mai multe erori pot fi reparate fără a reporni, însă dacă este necesară o reparație spotfix, vi se va solicita să reporniți. Din nou, amintiți-vă, va dura doar câteva secunde pentru a rezolva totuși! Cealaltă este promptul de comandă, pe care l-ați văzut înainte. Noile opțiuni sunt:

- / scanare - rulează o scanare on-line, ceea ce înseamnă că va rezolva orice poate fi rezolvat fără a reporni.

- / forceofflinefix - trebuie folosit cu / scanare și este în esență acelasi lucru ca si ruleaza / spotfix

- / perf - Puteți face scanarea online chiar mai rapid utilizând acest parametru. Va mânca mai multe resurse și va încetini alte sarcini.

- / spotfix - noua caracteristică de fixare la fața locului a chkdsk care fixează erorile în câteva secunde decât în ​​ore

- / offlinescanandfix - Va rula o scanare offline și o rezolva

- / freeorphanedchains - Acest lucru este valabil numai pentru sistemele FAT / FAT32 și exFAT. Acest lucru va lărgi lanțurile de grupuri orfane, mai degrabă decât recuperarea acestora.

- / markclean - Se va marca volumul curate, fără a fi detectată nicio corupție.

Când rulați / spotfix sau / offlinescanandfix pe volumul curent utilizat, vi se va cere să programați scanarea data viitoare când sistemul repornește.

Puteți verifica dacă un drive este programat să fie scanat introducând chkntfs c: sau orice volum doriți să verificați.

În ansamblu, noul chkdsk din Windows 8/10 are câteva îmbunătățiri minunate, iar noile state de sănătate ale sistemului de fișiere fac rapid, ușor și ușor de detectat, verificat și reparat corupția fișierelor. Bucurați-vă! Sursa și creditul imagine: Construirea Windows 8 Blog.