If-Koubou

Singura modalitate sigură de a vă actualiza driverele hardware pe Windows

Singura modalitate sigură de a vă actualiza driverele hardware pe Windows (Cum să)

Doriți să actualizați driverele hardware ale computerului? Obțineți actualizările pentru drivere de pe Windows Update sau pe site-ul producătorului dispozitivului dvs. Iată cum.

Driverele de hardware sunt biții de software pe care Windows le utilizează pentru a comunica cu hardware-ul PC-ului. Producătorii de dispozitive creează aceste drivere și puteți obține drivere direct de la producătorul dispozitivelor dvs. Producătorii trimit și drivere la Microsoft pentru testare și semnare și puteți obține mai multe drivere de la Microsoft prin Windows Update. Adesea, nu va trebui să vă deranjezi cu actualizarea driverelor, dar uneori este posibil să aveți nevoie de cea mai recentă versiune - mai ales dacă ceva nu funcționează corect. În timp ce acestea sunt tentante, vă recomandăm să nu utilizați utilitarele de actualizare a driverului.

Ar trebui să actualizați driverele?

În general, nu vă recomandăm să actualizați driverele hardware decât dacă aveți un motiv. Driverul pentru cititorul de carduri SD care a fost integrat în computer este, probabil, bine. Chiar dacă producătorul oferă o versiune ceva mai nouă, probabil că nu veți observa diferența. Nu există nici un motiv să observați că aveți cele mai recente drivere hardware pentru fiecare componentă din computer.

Există însă câteva motive bune pentru a actualiza driverele. În special, jucătorii ar trebui să-și păstreze șoferii grafici cât mai actualizați pentru a asigura cea mai bună performanță grafică și cele mai puține bug-uri cu jocurile moderne. În celelalte cazuri, este posibil să fie nevoie să obțineți cea mai recentă versiune a unui driver hardware dacă cea curentă cauzează probleme cu computerul.

Dacă doriți să actualizați driverele, săriți utilitarele de actualizare a driverului. Nu putem repeta suficient. Mergeți la sursa pentru driverele hardware. Aceasta înseamnă descărcarea driverelor de pe site-urile individuale ale producătorului de hardware sau lăsarea Microsoft Windows Update să lucreze pentru dvs.

Actualizați driverele hardware cu Windows Update

Presupunând că utilizați Windows 10, Windows Update se descarcă automat și instalează cele mai recente drivere pentru dvs. Windows 7 și 8 oferă actualizări ale driverelor și prin Windows Update, însă Microsoft este mult mai agresiv în privința acestui aspect în Windows 10. Totul se întâmplă automat. Chiar dacă instalați propriile drivere de hardware, Windows le suprascrie uneori automat când este disponibilă o nouă versiune. Windows-ul este destul de bun pentru a nu suprascrie lucruri precum driverele grafice, totuși, mai ales dacă aveți un utilitar de la producător care ține pasul cu actualizările.

Utilizarea Windows Update în Windows 10 este soluția automată, set-it-and-forget-it. Nu aveți nevoie de un utilitar de actualizare a driverului, deoarece Windows are un built-in.

În Windows 7, 8 și 8.1, driverele hardware apar în interfața Windows Update ca o actualizare opțională. Dacă doriți cele mai recente drivere hardware, asigurați-vă că deschideți Windows Update, căutați actualizări și instalați toate actualizările driverului hardware disponibil.

Actualizați driverele grafice

Pentru driverele grafice, puteți utiliza panoul de control inclus împreună cu driverele grafice pentru a verifica dacă acestea sunt actualizate. NVIDIA, AMD și chiar Intel oferă panouri de control care verifică automat și descărc ultimele actualizări ale driverelor grafice pentru dvs.

Doar deschideți aplicația NVIDIA GeForce Experience, Radeon Software Crimson Edition de la AMD sau panoul de control al graficii Intel - oricare dintre acestea se află pe computerul dvs. Acestea apar adesea în tava dvs. de sistem și de obicei le puteți găsi cu o căutare rapidă a meniului Start.

De asemenea, puteți merge direct la sursă aici. Accesați site-ul NVIDIA, AMD sau Intel pentru a descărca cel mai recent pachet de driver grafic pentru hardware-ul dvs. și pentru al instala.

Chiar dacă utilizați Windows 10, probabil că veți dori să faceți acest lucru - cel puțin dacă sunteți un jucător. Windows 10 nu va actualiza automat driverele grafice de fiecare dată când NVIDIA sau AMD vor lansa o nouă versiune. Aceste actualizări sunt într-adevăr necesare numai pentru persoanele care joacă jocuri PC, după toate.

Utilizați site-ul producătorului

Pentru alți șoferi, mergeți direct la site-ul producătorului de hardware. Dacă aveți un laptop sau un PC desktop pre-built, mergeți la site-ul producătorului acestuia și căutați pagina de descărcare a driverului pentru modelul dvs. specific de computer. Veți găsi de obicei o singură pagină Web cu o listă lungă de drivere pe care le puteți descărca. Noile versiuni ale acestor drivere sunt postate pe această pagină Web atunci când sunt disponibile și veți vedea adesea datele la care au fost încărcate, astfel încât să știți care sunt elementele noi.

Acesta este, de asemenea, locul în care veți găsi în general actualizările firmware-ului BIOS și UEFI, dar nu le recomandăm să le instalați decât dacă aveți un motiv foarte bun pentru a face acest lucru.

Dacă ați construit propriul PC desktop, va trebui să descărcați drivere de la producătorul fiecărei componente individuale. De exemplu, accesați site-ul producătorului plăcii de bază și căutați modelul specific al plăcii de bază pentru a găsi driverele plăcii de bază. Repetați acest proces pentru fiecare componentă hardware individuală.

Vestea bună este că nu trebuie să faci majoritatea. Ferestrele Windows - în special Windows 10 - vă păstrează automat driverele în mod rezonabil actualizate.

Dacă sunteți un jucător, veți dori cele mai recente drivere grafice. Dar, după ce le descărcați și le instalați o dată, veți fi anunțat când sunt disponibile drivere noi, astfel încât să le puteți descărca și instala.

Pentru alte actualizări ale driverului, puteți verifica pur și simplu site-ul producătorului pentru versiuni noi. Acest lucru nu este de obicei necesar, și nu trebuie să o faceți decât dacă aveți un motiv special pentru a face acest lucru. Windows păstrează driverele dvs. hardware atât de actualizate.

Creditul imagine: Quasic pe Flickr