If-Koubou

Singurul loc sigur pentru a cumpăra un PC Windows este Microsoft Store

Singurul loc sigur pentru a cumpăra un PC Windows este Microsoft Store (Cum să)

Lenovo a transportat Superfish pe PC-urile lor de luni de zile. Acesta este un dezastru de securitate și arată cât de puțin producătorii de PC-uri îngrijesc de securitatea PC-ului. Există o singură modalitate de a vă asigura că noul PC este sigur de folosit.

Superfish este doar vârful aisbergului. Producătorii de PC-uri includ tot felul de junkware pe noile lor PC-uri și există probabil și alți biți oribil de vulnerabilitate ai software-ului junk pe PC-urile altor producători. Ecosistemul hardware Windows este bolnav.

Da, Microsoft Store

În timp ce Mac-urile Apple sunt în mod clar curat de orice junkware suplimentar, Google obligă de asemenea producătorii de Chromebook să nu interfereze cu software-ul. Dar Microsoft nu pare să aibă grijă ca producătorii de PC-uri să-și împacheteze PC-urile cu software care le încetinește și să instaleze certificate de rădăcină care distrug securitatea unui computer. Dacă cumpărați un computer dintr-un magazin tipic de vânzare cu amănuntul, un site de cumpărături online sau direct de la un producător - nu aveți nicio garanție că nu este ambalat cu software cum ar fi Superfish.

Dar Microsoft are grijă de "PC-urile de semnături" pe care le puteți cumpăra de la Microsoft Store. Când cumpărați un computer de la Microsoft Store - fie unul dintre magazinele fizice ale Microsoft, fie site-ul Microsoft Store online - aveți garanția că veți primi o "ediție de semnături" a acelui computer. Microsoft controlează software-ul care se livrează pe aceste PC-uri și elimină cele mai grave lucruri pentru a vă asigura că aveți o copie curată a Windows cu utilități și drivere utile.

Deci, dacă doriți un PC Windows sigur, cumpărați-l de la Microsoft Store. Și da, Microsoft oferă o mare varietate de PC-uri Windows, nu doar propria lor linie de suprafață.

Nu, nu suntem cumpărați și plătiți de Microsoft. Dar, dacă doriți un PC Windows, este posibil să obțineți direct de la Microsoft și să împiedicați acești producători de hardware Windows să facă lucruri prea grele. Microsoft vă va garanta doar o copie curată a Windows dacă treceți prin ele.

Sau ai putea reinstala Windows, dar ...

De asemenea, puteți reinstala Windows și pe noul PC. Geeks face de multe ori acest lucru. Pe un nou PC cu Windows 8 sau 8.1, acest lucru ar trebui să fie mai ușor ca niciodată. Puteți descărca suportul de instalare Windows direct de la Microsoft pentru a crea un disc Windows sau un drive USB cu cea mai recentă actualizare și a le instala pe noul PC. PC-urile moderne Windows au adesea cheia de produs încorporată în firmware-ul UEFI, astfel încât este posibil să nu trebuiască să introduceți nici o cheie atunci când o instalați.

Nu, din păcate, nu puteți reinstala Windows de pe partiția de recuperare a computerului dvs. sau chiar de Actualizați sau Resetați-o. Asta va aduce doar junkware-ul înapoi.

Deși acest lucru este un sfat bun, nu este încă acceptat complet de Microsoft. Nu fi surprins dacă întâmpinați o problemă. Și după ce reinstalați Windows, vă recomandăm să vizitați site-ul producătorului de hardware și să descărcați anumite utilitare care vă ajută să funcționeze calculatorul. (Microsoft face legătura între unele dintre aceste utilități ale producătorului cu PC-urile de Signature, dar numai dacă acestea sunt de fapt utile.)

Evident, ai putea să-ți construiești propriul PC de la zero și să instalezi Windows pe el atunci când iei mâinile pe el. Dar norocul de a construi propriul laptop de la zero! Într-adevăr, este mult mai ușor să comandați laptopul următor din Magazinul Microsoft și să renunțați la toate acestea.

Acum păstrați noul computer sigur

Noțiuni de bază un computer care nu este ambalat cu junk că spioni pe tine și deschide găuri masive de securitate este destul de dificil. Dar nu este doar o problemă atunci când cumperi un PC. Va trebui să păstrați uriașul software teribil, deoarece site-urile de descărcare și autori freeware Windows doresc să introducă pe computer acest software nedorit. Așa își fac banii.

Urmați sfaturile noastre pentru a rămâne fără junkware după ce ați primit computerul într-o stare sigură. Evitați site-urile de descărcare de software și rămâneți la Ninite. Testați software-ul într-o mașină virtuală dacă nu sunteți sigur de aceasta. Dezactivați sau dezinstalați aceste plug-in-uri de browser subactivă. Configurați propriul instrument EMET al Microsoft pentru a vă proteja de găurile de securitate. Urmați toate sfaturile obișnuite pentru a rămâne în siguranță online.

Și da, este aparent un alt sfat acum - nu cumpărați doar un PC de la un magazin de vânzare cu amănuntul sau un furnizor de hardware tipic. Obțineți un PC de semnătură dintr-un magazin Microsoft sau cel puțin asigurați-vă că reinstalați Windows imediat ce obțineți mâinile pe el.

Vă rog, Microsoft, faceți ceva!

Poate că s-au zbătut de la a fi prea controlul din cauza procesului de monopol, sau poate că pur și simplu nu vor să-și supără toți partenerii hardware care depind de acest junkware pentru profituri.

Dar situația se înrăutățește și se înrăutățește. Acest junkware nu doar încetinește computerele și utilizatorii enervanți - deschide găuri masive de securitate în Windows. Toată munca bună pe care Microsoft o face pentru a face Windows mai sigură înseamnă nimic dacă producătorii de calculatoare instalează găuri de securitate uriașe în computerele lor înainte de a le vinde utilizatorilor reali.

Credit de imagine: Mike Mozart pe Flickr, Blanca Stella Mejia pe Flickr