If-Koubou

Modalitatea fără durere de a tăia vechiul tău Windows XP pentru un Linux mai sigur

Modalitatea fără durere de a tăia vechiul tău Windows XP pentru un Linux mai sigur (Cum să)

Windows XP nu mai este sigur! Dacă costul noilor sisteme de operare Windows este prea mare, iată un mod ușor și fără durere pentru a obține un Linux complet gratuit, păstrați vechea instalare Windows XP și începeți să navigați în siguranță.

Există o mulțime de caracteristici extraordinare ale Linux, iar securitatea este una dintre cele mai bune. Virușii de pe versiunile de desktop ale Linux sunt mai puțin frecvenți - de fapt, majoritatea utilizatorilor de Linux râd de ideea de viruși. Astăzi vom acoperi ce ar putea fi cea mai ușoară instalare de Linux vreodată - una care nici măcar nu necesită bootare de pe un CD pentru a instala. Continuați să citiți pentru a vedea cum vă puteți actualiza computerul, păstrați instalarea Windows XP și testați Linux pentru o experiență de calcul mai sigură.

Nu pot să-mi păstrez doar Windows XP?

După cum am discutat în articolul din săptămâna trecută despre securitatea în caz de război împotriva flacarilor pe Windows XP, este timpul să oferim un vechi XP ceas de aur și să-l scoatem pe pășune. Am vorbit despre trecerea de la o mulțime de motive diferite, cele mai importante dintre ele fiind securitatea; Microsoft începe să elimine treptat suportul pentru sistemul de operare de acum 10 ani și dedică cât mai puține resurse posibil pentru a remedia problemele malware și de securitate. Unii cititori HTG nu au fost încântați de ideea de a renunța la sistemul lor de operare pe care îl iubesc, menționând hardware-ul vechi și costul ridicat al Windows 7 ca fiind motive pentru a nu se întoarce la un sistem mai modern. Cu toate acestea, există modalități de a vă îmbunătăți experiența de navigare și de a nu plăti pentru o nouă versiune scumpă de Windows - și cea mai simplă cale ar putea fi Linux.

  • Siguranța online: De ce ar trebui să renunțați la Windows XP pentru bine
  • Ars Technica: "Zece ani de Windows XP: cum longevitatea a devenit un blestem"

Bine, deci De ce Linux?

Linux este un sistem de operare gratuit și open source, care va rula pe loturi și o mulțime de hardware diferit, inclusiv cele mai multe mașini pe care Windows XP va funcționa. Nu va rula programe Windows fără mașini virtuale (sau unii în jurul valorii de WINE), astfel încât virușii Windows nu-l vor afecta în cel mai mic. Cele mai multe distribuții de Linux au software-ul firewall gratuit și sunt ușor de actualizat cu patch-uri gratuite pentru securitate. Iar atunci când va apărea o nouă versiune a distroului dvs., nu există nici un cost pentru upgrade.

De asemenea, puteți aștepta încărcări de software liber pentru a înlocui majoritatea a ceea ce ar fi plătit pentru Windows. Dar, deoarece cele mai multe dintre acestea sunt realizate de către pasionați, grupuri open source și companii mici de software, multe dintre programele cele mai populare (Microsoft Office sau Adobe Photoshop, de exemplu) nu au versiuni native Linux. Cu toate acestea, versiunile gratuite de programe, cum ar fi Libre Office și GIMP, își pot umple bine rolul, dacă nu chiar perfect.

În plus, multe distribuții au făcut pași mari pentru a fi mai ușor de utilizat decât cei din trecut, deci vă puteți aștepta la o experiență mai bună decât ați putea avea chiar acum câțiva ani în urmă. În timp ce nu este Windows, este sigur, gratuit și o modalitate excelentă de a naviga și de a vă bucura de internet practic fără probleme. Să nu mai vorbim, o modalitate excelentă de a afla mai multe despre modul în care funcționează calculatorul dvs.! Să examinăm cum să începem experiența Linux fără durere.

Pot încerca Linux înainte de a le instala?

Absolut! Unul dintre cele mai bune instrumente din ultimii câțiva ani sunt mediile live CD sau Live DVD - sisteme de operare întregi care rulează fără a fi instalate pe hard disk, direct de pe un CD sau DVD de pe unitatea optică. Acestea sunt modalități excelente de a naviga pe Internet și pe un instrument în jurul unui computer într-un mediu complet cu nisip, fără riscul de a deteriora nimic în sistem.

Majoritatea distribuțiilor vor veni cu o versiune Live CD, DVD sau USB flash corespunzătoare pentru utilizatorul care dorește să-l încerce înainte de a se angaja într-o instalare. Două dintre favoritele noastre de la HTG sunt Ubuntu și Linux Mint, ambele oferind unele dintre cele mai bune experiențe de utilizare a computerelor Linux. Trebuie doar să descărcați un CD Live sau un DVD Live, să îl scrieți pe un disc și să încărcați aparatul de pe unitatea optică (CD sau DVD).

Vom vorbi mai ales despre aceste două distribuții de astăzi, deși îi încurajăm pe cei de la Linux să lase comentarii și sugestii prietenoase pentru distribuțiile lor preferate de a împărtăși cu toți cititorii sperăm că va renunța la XP.

  • Descărcați CD-ul Ubuntu Live
  • Descarcă Linux Mint Live CD

Cum primesc Linux pe calculatorul meu?

Dacă ați încercat fie Linux sau pur și simplu doriți să vă aruncați cu capul în jos cu o instalare, cel mai nedureros mod de a începe cu dubla bootare Linux este programul de instalare Windows WUBI. Linux Mint are un program similar (bazat direct pe sursa pentru WUBI) numit Mint4Win. Să aruncăm o scurtă privire la cât de ușor este să obțineți Linux pe o mașină Windows și să începeți navigarea pe Internet mai sigur.

Punctați browser-ul dvs. la wubi-installer.org pentru a descărca aplicația Windows acceptată oficial, care va instala Ubuntu pe mașina dvs. Windows 7, Vista sau XP.

Descărcați aplicația, rulați-o în Windows și păstrați conexiunea la internet deschisă. WUBI se ocupă de toată restul instalării odată ce i-ați spus unde să instalați, cât spațiu trebuie să dea Linux pe hard diskul dvs. și alte setări, cum ar fi mediul desktop pe care să îl utilizați. Ubuntu va funcționa bine pentru majoritatea oamenilor, deși Kubuntu poate fi mai prietenos pentru utilizatorii Windows și Windows Xubuntu este un mediu bun pentru cititori cu computere mai vechi și mai puțin dezvoltate.

Asta este destul de mult - este nedureroasă și nu presupune repartizarea unităților sau formatarea și pierderea oricăror date Windows. WUBI creează un fișier de imagine pe disc pe unul dintre unitățile dvs. și gestionează, în esență, totul! Aveți posibilitatea să reporniți și să reveniți la Windows XP oricand dacă aveți nevoie de el pentru orice program pe care tocmai nu-l puteți găsi pentru Linux.

  • Descărcați WUBI pentru Ubuntu

În ceea ce privește Linux Mint: cum ar fi experiența WUBI / Ubuntu, Mint oferă un program de instalare Windows pe ambele versiuni de 32 biți și 64 de biți ale versiunii CD a celei mai noi versiuni. (FYI, dacă nu sunteți sigur ce versiune să utilizați, veți fi siguri că veți alege versiunea pe 32 de biți.)

Deoarece se bazează pe același software, vă puteți aștepta la o experiență foarte asemănătoare cu WUBI, cu excepția descărcării ISO, a inscripționării pe un CD și a executării programului de instalare Windows de pe acel disc.

  • Descărcați CD-uri Linux Mint Live

Începeți să utilizați sistemul dvs. de operare strălucitor nou și mai sigur!

Când se face instalarea (poate dura o oră, poate mai mult), veți fi gata să reporniți și să utilizați noul sistem de operare. Există tone de documentație despre Ubuntu, și o mulțime de sprijin comunitar pentru începători, nu numai pe Cum să Geek, dar și pe loturile de alte locuri de pe internet. Dacă întâmpinați probleme cu instalarea Linux-ului cu WUBI, există și o acoperire excelentă a modului de depanare a acelei instalări.

  • Cum să Geek: Articole Linux
  • Depanarea instalărilor WUBI: Ghid WUBI
  • Ubuntu Wiki Baza de cunoștințe
  • Forum de suport: Ubuntuforums.org

Distreaza-te explorand un nou sistem de operare si intrand in lumea software-ului gratuit si open source! Linux este o modalitate excelentă de a afla mai multe despre computere și modul în care funcționează, precum și o modalitate excelentă de a naviga cel puțin pe Internet fără a utiliza instalarea veche, obosită și nesigură a sistemului de operare Windows XP. Ventilatoarele Linux, împărtășiți-vă experiența - ajutați la conversia utilizatorilor Windows XP cu sugestiile dvs., distribuțiile preferate pentru utilizatorii de Windows și experiența dvs. de calcul open source.

Credite de imagine: Niciodată nu subestimați Linux de Eric Adeleye, disponibil sub Creative Commons. CD-ul cu lumini scrise de martinla, disponibil sub Creative Commons. Unele capturi de ecran preluate din diferite baze de cunoștințe legate de Linux Mint și WUBI, au presupus utilizarea corectă.