If-Koubou

Porniți Windows în Ubuntu cu VMware Player

Porniți Windows în Ubuntu cu VMware Player (Cum să)

Sunteți un entuziast care își iubește experiența Ubuntu Linux, dar încă mai trebuie să utilizeze programe Windows? Iată cum puteți obține experiența Windows completă pe Ubuntu cu ajutorul playerului VMware gratuit.

Linux a devenit din ce în ce mai prietenos pentru consumatori, dar totuși, majoritatea software-ului comercial este disponibilă numai pentru Windows și Mac. Dual-boot-ul între Windows și Linux a fost o opțiune populară de ani de zile, dar aceasta este o soluție frustrantă deoarece trebuie să reporniți în celălalt sistem de operare de fiecare dată când doriți să rulați o aplicație specifică.

Cu virtualizarea, nu va trebui niciodată să faceți acest compromis. VMware Player facilitează instalarea rapidă și ușoară a oricărei ediții de Windows într-o mașină virtuală. Cu ajutorul instrumentelor de integrare excelente ale VMware, puteți să copiați și să lipiți între programele Linux și Windows și chiar să rulați aplicații Windows native cu cele Linux.

Noțiuni de bază

Descărcați cea mai recentă versiune de VMware Player pentru Linux și selectați fie versiunea pe 32 de biți, fie pe 64 de biți, în funcție de sistem. VMware Player este o descărcare gratuită, dar necesită înregistrare. Conectați-vă cu contul dvs. VMware sau creați unul nou dacă nu aveți deja unul.

VMware Player este destul de ușor de instalat pe Linux, dar va trebui să porniți instalarea de la terminal. Mai întâi, introduceți următoarele pentru a vă asigura că programul de instalare este marcat ca executabil, înlocuindu-l Versiune / build_number pentru numărul de versiune de la sfârșitul fișierului pe care l-ați descărcat.

chmod + x ./VMware-Player-Versiune / build_number.pachet

Apoi, introduceți următoarele pentru a începe instalarea, înlocuind din nou numărul versiunii:

gksudo bash ./VMware-Player-Versiune / build_number.pachet

Este posibil să fie necesar să introduceți parola de administrator pentru a începe instalarea, iar programul de instalare grafică VMware Player se va deschide. Alegeți dacă doriți să verificați actualizările produselor și să trimiteți datele de utilizare către VMware și apoi continuați cu instalarea în mod normal.

VMware Player instalat în doar câteva minute în testele noastre și a fost imediat gata să ruleze, fără a fi nevoie de repornire. Acum îl puteți lansa din meniul Ubuntu: faceți clic pe Aplicații \ Instrumente de sistem \ VMware Player.

Va trebui să acceptați acordul de licență la prima executare.

Bun venit la VMware Player! Acum puteți crea noi mașini virtuale și puteți rula cele pre-construite pe desktop-ul dvs. Ubuntu.

Instalați Windows în VMware Player pe Ubuntu

Acum că ați instalat VMware, este timpul să puneți-o la dispoziție. Apasă pe Creați o nouă mașină virtuală ca mai sus pentru a începe să faceți o mașină virtuală Windows.

În dialogul care se deschide, selectați discul de instalare sau fișierul imagine ISO pe care doriți să-l instalați. În acest exemplu, selectăm un ISO Windows 7. VMware va detecta automat sistemul de operare de pe disc sau imagine. Clic Următor → a continua.

Introduceți cheia de produs Windows, selectați ediția Windows pentru a instala și introduceți numele și parola.

Puteți lăsa câmpul cheii de produs gol și introduceți-l mai târziu. VMware vă va întreba dacă doriți să continuați fără o cheie de produs, deci faceți clic pe da a continua.

Acum, introduceți un nume pentru mașina dvs. virtuală și selectați locul în care doriți să o salvați.

Notă: Acest lucru va necesita cel puțin 15 GB de spațiu pe hard disk în timpul instalării, așa că asigurați-vă că îl salvați pe o unitate cu spațiu de stocare suficient.

Puteți alege cât de mare doriți să fie hard diskul virtual; implicit este 40Gb, dar puteți alege o altă dimensiune dacă doriți. Întreaga sumă nu va fi folosită inițial pe hard disk, dar unitatea virtuală va crește în mărime până la maxim în timp ce adăugați fișiere.

În plus, puteți alege dacă doriți ca discul virtual să fie stocat ca un singur fișier sau ca fișiere multiple. Veți vedea cea mai bună performanță prin păstrarea discului virtual ca un singur fișier, dar mașina virtuală va fi mai portabilă dacă este ruptă în fișiere mai mici, deci alegeți opțiunea care va funcționa cel mai bine pentru nevoile dvs.

În cele din urmă, examinați setările și, dacă totul arată bine, faceți clic pe Finalizare pentru a crea mașina virtuală.

VMware va prelua acum și va instala Windows fără alte date suplimentare prin intermediul acestuia Instalare ușoară. Aceasta este una dintre cele mai bune caracteristici ale VMware și este principalul motiv pentru care o găsim cea mai ușoară soluție de virtualizare desktop pe care să o folosim.

Instalarea instrumentelor VMware

VMware Player nu include în mod implicit VMware Tools; în schimb, le descarcă automat pentru sistemul de operare pe care îl instalați. Odată ce le-ați descărcat, va folosi aceste instrumente ori de câte ori instalați sistemul de operare. Dacă aceasta este prima mașină virtuală Windows pentru a instala, este posibil să vi se solicite să le descărcați și să le instalați în timp ce Windows instalează. Clic Descarca si instaleaza astfel încât instalarea dvs. ușoară se va termina cu succes.

VMware va descărca și instala instrumentele. Este posibil să trebuiască să introduceți parola administrativă pentru a finaliza instalarea. În afară de aceasta, puteți lăsa instalarea Windows nesupravegheată; VMware va instala totul și va funcționa singur.

Setarea noastră de testare a durat aproximativ 30 de minute, iar când sa terminat, am fost întâmpinați cu desktop-ul Windows gata de utilizare, complet cu driverele și instrumentele VMware. Singurul lucru care lipsea era caracteristica de sticlă Aero. VMware Player ar trebui să susțină efectele de sticlă Aero în mașinile virtuale și deși acest lucru funcționează de fiecare dată când folosim VMware Player pe Windows, nu am reușit să lucrăm în Linux.

În afară de asta, Windows este complet gata de utilizare. Puteți copia și lipi text, imagini sau fișiere între Ubuntu și Windows sau pur și simplu drag-and-drop fișiere între cele două.

Modul de unitate

Folosirea Windows într-o fereastră este incomodă și face ca programele Windows să nu se simtă la locul lor și să fie greu de folosit. Aici intră modul Unitate. Faceți clic pe Mașină virtuală din meniul VMware și selectați Introduceți unitatea.

Desktop-ul Windows va dispărea acum și veți vedea un nou meniu Windows sub meniul dvs. Ubuntu. Acest lucru funcționează la fel ca și meniul Start Windows și puteți să deschideți direct aplicațiile și fișierele Windows.

Implicit, programele din Windows vor avea o margine colorată și o insignă VMware în colț. Puteți dezactiva acest lucru din panoul de setări VMware. Clic Mașină virtuală din meniul VMware și selectați Setările mașinii virtuale. Selectați Unitate sub Opțiuni și debifați Afișați frontierele și Arătați insigne dacă nu le doriți.

Unitatea face ca programele Windows să se simtă ca acasă în Ubuntu. Aici avem Word 2010 și IE8 deschise lângă aplicația de Ajutor Ubuntu. Rețineți că aplicațiile Windows se afișează în bara de sarcini în partea de jos, la fel ca programele Linux. Dacă utilizați efectele grafice Compiz în Ubuntu, programele dvs. Windows le vor folosi și ele, inclusiv efectul de ferestre populare.

Puteți reveni la rularea Windows în fereastra VMware Player făcând clic pe Ieșiți din unitate în fereastra VMware.

Acum, ori de câte ori doriți să executați aplicații Windows pe Linux, puteți să o lansați rapid din VMware Player.

Concluzie

VMware Player este o modalitate foarte bună de a rula Windows pe computerul dvs. Linux. Ea face extrem de ușor să obțineți Windows și să fie difuzate, vă permite să rulați programele Windows fără probleme, alături de cele Linux. Produsele VMware funcționează excelent în experiența noastră, iar VMware Player pe Linux nu a făcut excepție.

Dacă sunteți utilizator de Windows și doriți să rulați Ubuntu pe Windows, consultați articolul despre cum să rulați Ubuntu în Windows cu VMware Player.

Legătură

Descărcați VMware Player 3 (Înregistrarea este obligatorie)

Descărcați Windows 7 Enterprise de 90 de zile de încercare