If-Koubou

De ce nu mai trebuie să utilizați Windows XP

De ce nu mai trebuie să utilizați Windows XP (Sfaturi pentru computer)

Chiar dacă Windows XP a fost lansat încă din 2001, este încă un sistem de operare destul de mare. Este stabil, are un buton de pornire și își face treaba. De aceea există literalmente sute de milioane de computere care încă au instalat-o. Este atât de popular, de fapt, că este cel de-al doilea sistem de operare cel mai instalat din lume, doar puțin în spatele Windows 7.

Din păcate, acest lucru nu este cu adevărat un lucru bun. Motivul fiind Microsoft. Până în prezent, Microsoft a prelungit termenul limită pentru momentul în care va renunța la suportul pentru Windows XP, dar acum se pare că într-adevăr o vor ucide. În data de 8 aprilie 2014, Microsoft va înceta să susțină complet Windows XP. Aceasta este o veste mare, deoarece înseamnă în aproximativ patru luni, vor exista milioane de computere care vor fi vulnerabile la hackeri.

Source: Următorul Web

Sfârșitul suportului înseamnă că Microsoft nu va mai oferi nici o asistență tehnică întreprinderilor sau consumatorilor pentru depanarea Windows XP. În plus, și mai important, Microsoft nu va mai furniza niciun patch de securitate sau actualizări pentru sistemul de operare. În afară de aceasta, nici măcar nu veți putea să descărcați Microsoft Security Essentials pentru Windows XP, software-ul antivirus gratuit, după această dată.

Aceasta este o veste foarte proastă pentru oricine are instalat Windows XP după această dată, deoarece există sute de vulnerabilități de securitate detectate în Windows XP în fiecare an și odată ce asistența se termină, toate aceste găuri de securitate vor fi exploatate de hackeri și acolo literalmente nu vor fie orice să-i oprească.

Mai mulți directori de la Microsoft au declarat, de asemenea, în mod deschis că întreprinderile și utilizatorii care nu actualizează sistemul de operare sau cumpără un PC nou vor fi deschise pentru multe atacuri noi. O soluție posibilă dacă trebuie să utilizați XP din orice motiv este să deconectați calculatorul de la Internet. Evident, PC-ul poate fi încă infectat peste rețeaua LAN, dar veți avea o șansă mai mare decât dacă este conectat direct la Internet.

Pentru orice companie care are nevoie de suport pentru Windows XP după termenul limită din aprilie 2014, o altă opțiune este instalarea Windows Server 2003. Windows Server 2003 utilizează același nucleu ca și Windows XP și, prin urmare, poate rula toate aceleași aplicații fără probleme de compatibilitate. Asistența pentru Windows Server 2003 nu se încheie până pe 15 iulie 2015, astfel încât să puteți obține un an suplimentar pentru a vă actualiza aplicațiile într-un sistem de operare mai nou.

În ceea ce privește consumatorii, conform declarației oficiale a Microsoft, le-ar plăcea să faceți upgrade la Windows 8.1.

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/end-support-help

Celălalt motiv pentru a face upgrade de la Windows XP la Windows 7 sau Windows 8 este pentru a putea utiliza cele mai noi programe și dispozitive cu computerul. XP este atât de vechi încât o mulțime de software nou pur și simplu nu va rula pe ea. În plus, este posibil ca unele dispozitive și gadgeturi mai noi să nu fie recunoscute de sistem în mod corespunzător.

Actualizarea unui PC vechi la Windows 8 nu este de fapt o idee proastă. Am scris un post un timp inapoi pe revitalizarea unui PC vechi prin instalarea Windows 8 pe el. Cerințele de sistem sunt destul de scăzute, ceea ce înseamnă că le puteți instala pe unele hardware destul de vechi. Desigur, va trebui să achiziționați Windows 8 Upgrade, care în prezent costă în jur de 119 USD, dar aceasta ar putea fi o opțiune mai bună decât cumpărarea unui nou computer cu totul.

Dacă instalați Windows 8 și obțineți orice fel de eroare cu privire la faptul că procesorul nu este compatibil, verificați linkul. Am instalat personal Windows 8.1 pe câteva desktop-uri vechi de acasă și funcționează excelent pentru navigare, e-mail, vizionarea clipurilor video, citirea știrilor etc. Cu Windows 8.1, de asemenea, obțineți butonul Start înapoi, deci dacă aveți a fost reținut din cauza lipsei unui buton Start, nu mai e așa de rău în 8.1.

Indiferent ce faceți până la urmă, dacă nu actualizați un computer Windows XP, asigurați-vă că nu aveți date importante despre el, deoarece totul va fi în pericol. Cu toate acestea, dacă este conectat la rețeaua locală, un hacker ar putea prelua în continuare controlul asupra mașinii XP și apoi va face răul altor computere din rețea, deci cel mai bun lucru este cel mai bine să scapi de Windows XP cu totul. Dacă nu puteți, spuneți-ne de ce în comentariile!