If-Koubou

De ce ar trebui să obțineți un controler Xbox pentru PC Gaming

De ce ar trebui să obțineți un controler Xbox pentru PC Gaming (Cum să)

Controlerul Xbox a devenit standardul de aur pentru jocurile pe calculator. Acesta funcționează din cutie mai bine decât aproape orice controler de pe piață și, dacă planificați jocurile cu un controler, ar trebui să obțineți unul.

Sigur, mouse-ul și tastatura sunt încă rege, dar PC-urile sunt totul despre alegere și flexibilitate. Controlerele sunt cea mai bună opțiune pentru multe tipuri de jocuri, inclusiv platformeri, jocuri de curse și jocuri de lupte.

Porturile Xbox și jocuri pentru Windows

Multe jocuri pe PC sunt portate de pe Xbox. Aceste jocuri vin în general cu suport încorporat pentru același controler pe care îl folosesc pe Xbox. Conectați un controler și, de obicei, veți vedea că butonul de pe ecran solicită schimbarea de la mouse și tastatură la butoanele controlerului Xbox. Unele dintre cele mai grave porturi ale PC-ului nu conțin nici măcar instrucțiuni de pe ecran pentru controale de tastatură și mouse-vă arată butoanele controlerului Xbox pe ecran dacă conectați sau nu un controler Xbox. Utilizatorii mouse-ului și ai tastaturii au rămas în dificultate pentru a-și da seama de butoanele corespunzătoare pe cont propriu.

Acest suport pentru controler a fost, de asemenea, avansat prin intermediul programului de certificare Games for Windows al Microsoft, care a necesitat suport nativ pentru controlorii Xbox 360. Acest lucru a permis oamenilor cu console Xbox 360 să le conecteze controlorii direct în porturile USB ale computerului și să le utilizeze fără nici o configurație.

Astăzi, controlerul Xbox 360 (și cel foarte asemănător cu Xbox One) a devenit un astfel de controler standardizat, încât chiar și jocurile indie dezvoltate pentru PC sunt deseori concepute cu acest lucru în minte. Acestea nu au fost concepute pentru Xbox și nu sunt îngrijorate de trecerea la certificarea Games for Windows - ei suportă doar cel mai bun controler de PC-uri.

Acestea sunt, de asemenea, minunat pentru a juca jocuri clasice de consolă în emulatori de pe PC. Conectează-te la două sau mai multe și poți să joci jocuri de console multiplayer vechi. Ar trebui să fie plug-and-play pentru jocuri pe PC, dar va trebui să faci un pic mai mult de lucru atunci când configurați emulatorii pentru a lucra cu un controler Xbox.

XInput și DirectInput

Controlorii Xbox diferă de ceilalți controlori, deoarece folosesc API-ul XInput pentru a trimite date de intrare la jocuri. Acest lucru este diferit de API-ul mai vechi DirectInput utilizat de alte controlere. XInput este mai ușor pentru dezvoltatori de a utiliza (în conformitate cu Microsoft) și oferă suport pentru declanșatoare analogice și vibrații controler.

Jocurile sunt construite cu suport XInput și în minte controlerul Xbox 360 sau One. Este posibil ca unele jocuri să nu conțină niciun suport DirectInput, astfel încât acestea să nu funcționeze cu alți controlori. Dacă acestea suportă DirectInput, va trebui să configurați comenzile pe cont propriu, în timp ce comenzile implicite vor fi proiectate de dezvoltator cu controlerele Xbox în minte. Puteți utiliza un instrument ca x360ce pentru a emula XInput, traducând apelurile controlerului DirectInput către XInput, dar acest lucru va necesita configurare și poate că nu va funcționa perfect.

Obțineți orice conexiune Xbox 360 sau un controler

Când luați un controler Xbox pentru PC-ul dvs., probabil că veți dori să cumpărați un controler Xbox 360 cu fir. Sigur, toată lumea iubește dispozitivele de intrare wireless, dar controlerul Xbox 360 fără fir este incomod. Controlorul wireless nu utilizează Bluetooth standard; este necesar să conectați un receptor Wireless Gaming Xbox 360 pentru Windows la portul USB al PC-ului. Deci, plătiți suplimentar pentru a face față bateriilor și a posibilelor probleme legate de recepția fără fir. Veți utiliza, de asemenea, în continuare un port USB și veți avea de-a face cu un dongle mare cu fir - oricum, ar trebui să obțineți controlerul mai ieftin cu Xbox 360, dacă nu doriți această distanță suplimentară. În orice caz, driverele ar trebui să fie construite în Windows, astfel încât nu va trebui să faceți nimic pentru a începe să funcționeze.

Actualizați: A fost nevoie de ceva timp, dar Microsoft a lansat în sfârșit driverele controlerului Xbox One pentru Windows, deci un controler Xbox One cu fir sau fără fir ar trebui să funcționeze la fel de bine ca un Xbox 360 unul. Driverele sunt incluse în Windows 10 și le puteți descărca de la Microsoft dacă utilizați Windows 7, 8 sau 8.1.

În timp ce faceți cumpărături pentru controlere, veți vedea două tipuri diferite de controlere cu fir: Un "controler Wired Xbox 360" și un "controler Xbox 360 pentru Windows". Nu vă lăsați păcăliți: acestea sunt exact același produs, iar diferența este numai marketing. Controlerele comercializate "pentru Windows" au un preț de vânzare recomandat mai mare, dar Microsoft a confirmat că aceștia sunt același produs. Nu plătiți suplimentar pentru un controler identic cu "pentru Windows" pe cutie. Windows include drivere de controler Xbox 360 care vor funcționa din cutie.

În viitor, regulatorul Steam de la Valve poate avea șansa de a deveni următorul controler de jocuri pe calculator. Deocamdată, controlerul Xbox este câștigătorul clar.

Credit de imagine: Scott Akerman pe Flickr.