If-Koubou

Windows solicită să vă formatați unitatea USB sau cardul SD atunci când sunteți conectat?

Windows solicită să vă formatați unitatea USB sau cardul SD atunci când sunteți conectat? (Sfaturi pentru computer)

Deci, aici este o problemă cu adevărat enervantă: conectați o unitate USB sau un cititor de carduri USB SD pe PC și Windows vă spune că trebuie să formatați unitatea pentru ao folosi în mod corespunzător! Singura problemă este că nu ai avut această problemă acum două zile și totul a fost bine conectat! Deci, care este soluția?

Ei bine, Windows este ciudat și dacă unele fișiere de sistem se corupe, puteți ajunge cu această problemă cu adevărat enervantă de a trebui să reformatați toate unitățile USB și cardurile SD! De cele mai multe ori nu este nici o opțiune și dacă puteți conecta dispozitivul la alt sistem unde se încarcă corect, atunci de ce este format.

Din fericire, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a scăpa de această problemă. În acest articol, voi încerca să vă conduc prin diferitele acțiuni pe care le puteți lua pentru a corecta această problemă.

Metoda 1 - Checker de fișiere de sistem

Primul lucru pe care trebuie să-l încercați este să rulați System File Checker, un instrument construit care scanează toate fișierele de sistem Windows și înlocuiește toate cele corupte cu copii proaspete. Trebuie să rulați acest lucru utilizând un prompt de comandă ridicat. Puteți ajunge la o comandă de comandă ridicată, mergând la start, atunci Accesorii și faceți clic dreapta pe Comandă de comandă și alegerea Rulat ca administrator. În noile versiuni de Windows, doar căutați comanda prompt din meniul Start și apoi faceți clic dreapta pe primul rezultat.

Acum tastați sfc / scannow și apăsați introduce. Pregătește-te să te așezi înapoi și să aștepți un timp, deoarece acest proces durează de obicei o lungă perioadă de timp.

Dacă, din orice motiv, verificatorul fișierelor de sistem nu poate înlocui toate fișierele corupte (pe care le va spune), atunci va trebui să o faceți manual. Puteți urma instrucțiunile de aici:

http://support.microsoft.com/kb/929833

Sperăm că nu va trebui să faceți asta, totuși. Acum mergeți mai repede și reporniți computerul și apoi încercați să conectați dispozitivul USB și să vedeți ce se întâmplă. Dacă vi se solicită să îl formați, continuați să citiți.

Metoda 2 - Reinstalați controlerul USB

Un alt lucru pe care îl puteți încerca este să reinstalați controlerele USB de pe mașina dvs. Windows. Puteți face acest lucru dând clic pe butonul Start și apoi introducânddevmgmt.msc în caseta de căutare și apăsând introduce. Dacă nu utilizați Windows 7, puteți accesa Device Manager (Manager dispozitive) accesând Panou de control, atunci Sistem și faceți clic pe Hardware.

Mergeți mai departe și faceți clic dreapta pe fiecare articol de sub Controlerele serialelor Universal Serial și alegeți Dezinstalați. După ce ați dezinstalat toate articolele, continuați și reporniți computerul și va reinstala automat fiecare port USB.

Metoda 3 - Rulați chkdsk

Deci, poate că nu merită să faci, dar executarea unui chkdsk pe unitatea USB ar putea rezolva problema. chkdsk va verifica sectoarele rele și le va remedia dacă există. Acum s-ar putea spune că unitatea USB funcționează perfect pe un computer diferit, deci nu poate avea nicio problemă posibilă, nu-i așa? Poate că nu.

Oricum, este o soluție pe care unii au spus-o că a rezolvat problema. Din nou, trebuie să îl executați utilizând un prompt de comandă ridicat, pe care l-am menționat cum să procedați mai sus. Apoi tastați următoarea comandă fără paranteze:

chkdsk [unitate:] [/ p] | [/ R]

Unitatea [drive] este unitatea pe care doriți să o scanați. / p va verifica hard diskul chiar dacă a fost marcat ca murdar. / r va găsi sectoarele rele și recuperează orice date de acolo. După ce terminați, continuați și deconectați unitatea, apoi reporniți computerul. Vedeți ce se întâmplă atunci când îl conectați din nou.

Metoda 4 - Conectați la un alt port USB

În acest moment, nu mai aveți opțiuni. O soluție pe care câțiva oameni menționați încearcă să o conecteze într-un port USB diferit. Se pare că aceasta este mai mult o problemă cu Windows XP. Cumva când un dispozitiv se conectează la un anumit port, Windows își amintește ceva despre acest dispozitiv și conectarea acestuia la un alt port poate confunda Windows.

Niciodată nu am avut această problemă înainte, dar pare să provoace probleme cu unii oameni. Merită o lovitură și ar putea fi o soluție simplă.

Metoda 5 - Încercați un instrument de recuperare a partițiilor

Dacă unitatea USB vă oferă același mesaj pe orice computer pe care îl conectați, este probabil o problemă cu structura sistemului de fișiere de pe unitatea USB. Puteți încerca să reparați unitatea USB executând chkdsk, pe care l-am menționat în Metoda 4. Dacă aceasta nu funcționează, puteți încerca un instrument terț numit TestDisk, care este open source și gratuit.

Este un instrument de linie de comandă și, prin urmare, un pic mai tehnic, dar funcționează foarte bine. Ei au, de asemenea, o documentație bună. În cazul nostru, trebuie să urmați instrucțiunile pas cu pas pentru recuperarea și repararea partițiilor.

Metoda 6 - Formatarea dispozitivului

Dacă încă primiți acest mesaj, atunci nu există altceva de făcut decât să îl formați. Cu toate acestea, ar trebui să conectați dispozitivul la alt computer, să copiați toate datele și apoi să efectuați un format. De asemenea, atunci când formatați dispozitivul, trebuie să mergeți la Disk Management și apoi să faceți clic dreapta pe dispozitivul respectiv și să alegeți Format.

Puteți accesa Gestionarea discului făcând clic dreapta pe Computerul meu sau pe pictograma Computer din Windows 7 și făcând clic pe Administra. De asemenea, verificați postarea mea anterioară în cel mai bun format de fișier pe care să îl utilizați la formatarea unităților USB. În cele din urmă, am scris o postare dacă computerul dvs. nu vă recunoaște deloc unitatea USB și cum să remediați această problemă. Dacă ați avut această problemă și ați rezolvat-o altfel, postați un comentariu aici și spuneți-ne cum! Bucurați-vă!