If-Koubou

Calculator Windows lipsă sau dispărut?

Calculator Windows lipsă sau dispărut? (Sfaturi pentru computer)

Probabil că citiți acest articol dacă ați găsi calculatorul de pe mașina dvs. Windows pentru a efectua un calcul important, dar după un pic de căutare ați dat seama că programul dvs. de calculator lipsește!

Destul de ciudat? Ei bine, acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, dar practic calculatorul dvs. este plecat! Dacă ați instalat recent un service pack la Windows XP, cum ar fi SP2 sau SP3, care ar putea fi vinovatul. Dacă ați făcut upgrade de la Windows 7 sau Windows 8 la Windows 10, aceasta ar putea fi și cauza.

În orice caz, iată câteva modalități prin care puteți obține calculatorul dvs. înapoi în Windows XP și mai sus.

Metoda 1 - Reinstalați calculatorul (Windows XP)

Prima metodă este destul de dreaptă, atâta timp cât aveți CD-ul Windows. Introduceți-l în unitatea de disc și mergeți la Panoul de control. Acum du-te la Adăugați / eliminați programe, Click pe Adăugați / Eliminare Componente Windows.

Click pe Accesorii și utilitare apoi faceți clic pe Detalii butonul de mai jos:

Acum faceți clic pe Accesorii și faceți clic pe Detalii butonul din nou. Acum asigurați-vă că ați verificat Calculator cutie.

Acum faceți clic pe OK tot drumul înapoi și XP va merge mai departe și reinstalați calculatorul! Dacă nu reușiți să țineți un disc Windows XP, încercați a doua metodă.

Metoda 2 - Copierea calc.exe (Toate versiunile Windows)

Cea de-a doua modalitate de a obține Calculatorul înapoi și probabil cea mai ușoară metodă este să copiați pur și simplu calc.exe treceți de la o altă mașină la dvs. C: \ Windows \ System32 pliant. De asemenea, copiați calc.chm la C: \ Windows \ Ajutor.

Evident, veți găsi ambele fișiere în cele două directoare de pe un alt computer care are calculatorul care funcționează. După aceea, puteți crea o comandă rapidă pentru fișierul calc.exe din meniul Start sau oriunde doriți. Dacă nu găsiți fișierul CHM, nu vă faceți griji, tot ce aveți nevoie este fișierul EXE.

Dacă primiți un mesaj de eroare când încercați să copiați la System32 , trebuie să vă asigurați că deschideți Windows Explorer ca administrator. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe Start, tastați în Explorer și apoi faceți clic dreapta pe Windows Explorer și alegeți Rulat ca administrator. În Windows 10, faceți clic dreapta pe Explorer (comandă de rulare) opțiune.

Cu o fereastră Explorer pentru drepturile de administrator, acum ar trebui să puteți copia și lipi fișierul calc.exe în directorul System32.

Metoda 3 - Descărcați Calculator de la Microsoft

Dacă dintr-un anumit motiv, nu puteți obține Calculator care să funcționeze pe sistemul dvs., descărcați-l de la Microsoft (acum este disponibil numai de la CNET). Aceasta funcționează pe toate versiunile de Windows.

http://download.cnet.com/Microsoft-Calculator-Plus/3000-2053_4-10628441.html

După ce îl descărcați și îl instalați, probabil veți fi șocat de interfața teribilă care este setată implicit. Este violet și are butoane ovale și pare teribil.

Din fericire, puteți face clic pe Vedere și apoi alegeți vedere clasica pentru a obține o versiune normală a calculatorului. Dacă nu vă place aplicația Calculator care vine cu Windows 8 și Windows 10, puteți oricând să descărcați această versiune și să o utilizați în schimb.

De asemenea, puteți face clic pe Vedere și alegeți Standard pentru a elimina opțiunile de conversie din stânga și a avea doar calculatorul standard vechi. În Windows 10, aplicația pentru calculator ar trebui deja instalată în mod prestabilit. Dacă nu, puteți descărca aplicația pentru calculatoare din Magazin Microsoft.

Metoda 4 - Utilizați CD și SFC

Dacă aveți un CD cu Windows XP, puteți încerca să deschideți CD-ul și să rulați aceste două comenzi, unde X este litera dvs. de unitate CD / DVD.

extindeți -r X: \ I386 \ calc.ex_ c: \ windows \ system32 extindeți -r X: \ I386 \ calc.ch_ c: \ windows \ help

Dacă nu executați Windows XP, puteți încerca să executați verificarea fișierelor de sistem (SFC), care este o comandă încorporată care verifică toate fișierele de sistem pentru a vă asigura că acestea există și că nu sunt corupte. Puteți citi postarea mea anterioară despre modul de utilizare a comenzii SFC în Windows. Dacă aveți întrebări, nu ezitați să comentați. Bucurați-vă!