If-Koubou

Windows Defender și un sistem fără malware

Windows Defender și un sistem fără malware (Cum să)

În această a doua lecție vom vorbi despre unul dintre cele mai confuze produse de securitate care sunt asociate cu Windows: Windows Defender.

ȘCOALĂ NAVIGAȚIE
  1. Asigurarea conturilor de utilizator și a parolelor în Windows
  2. Prevenirea dezastrelor cu controlul contului de utilizator
  3. Windows Defender și un sistem fără malware
  4. Paravanul de protecție Windows: sistemul dvs. de apărare cel mai bun
  5. Utilizarea paravanului de protecție Windows cu securitate avansată
  6. Folosirea filtrului SmartScreen pentru a afișa site-uri și aplicații suspecte
  7. Utilizarea Centrului de acțiune pentru securitate suplimentară și întreținere
  8. Păstrați sistemul actualizat pentru securitate și stabilitate
  9. Dincolo de Defender: produse de securitate terță parte în Windows
  10. Sfaturi generale de securitate pentru utilizatorii Windows

În trecut, acest produs a avut o reputație proastă și pentru un motiv bun - a fost foarte limitat în capacitatea sa de a vă proteja calculatorul împotriva malware-ului din lumea reală. Cu toate acestea, cea mai recentă versiune inclusă în sistemele de operare Windows 8.x este mult diferită decât în ​​trecut și oferă o protecție reală utilizatorilor săi. Lucrul frumos despre Windows Defender în actuala încarnare este că vă protejează sistemul de la început, astfel încât nu există niciodată lacune în acoperire.

Vom începe această lecție explicând ce este Windows Defender în Windows 7 și Vista față de ceea ce este în Windows 8 și ce produs să utilizați dacă utilizați o versiune anterioară. Apoi, vom explora modul în care puteți utiliza Windows Defender, cum să îmbunătățiți setările implicite și cum să faceți față cu alertele pe care le afișează.

După cum veți vedea, Windows Defender vă va folosi lista de elemente aflate în carantină mult mai des decât alte produse de securitate. Acesta este motivul pentru care vom explica în detaliu cum să lucrați cu acesta și să eliminați programele malware pentru uz sau să restaurați acele elemente care sunt doar alarme false.

În sfârșit, veți afla cum să dezactivați Windows Defender dacă nu mai doriți să îl utilizați și preferați un produs de securitate terță parte în locul său și apoi cum să-l activați înapoi, dacă v-ați schimbat gândul în privința utilizării acestuia. După finalizare, ar trebui să aveți o înțelegere aprofundată a opțiunilor implicite anti-malware ale sistemului dvs. sau cum să vă protejați rapid sistemul.

Ce este Windows Defender?

Din păcate, nu există un răspuns clar la această întrebare din cauza modului încurcat al Microsoft de a-și desemna produsele de securitate. Windows Defender este un produs diferit, în funcție de sistemul de operare Windows pe care îl utilizați.

Dacă utilizați Windows Vista sau Windows 7, Windows Defender este un instrument de securitate care vă protejează computerul împotriva spyware-ului. Această formă de malware, formată din instrumente și aplicații care monitorizează mișcările dvs. pe Internet sau activitățile pe care le efectuați pe computer. Spyware-ul tinde să trimită informațiile colectate la un server de la distanță și ulterior să fie folosit în orice fel de scopuri rău intenționate, de a afișa reclamele pe care nu le doriți, de a utiliza datele personale etc.

Cu toate acestea, există multe alte tipuri de malware pe Internet și această versiune de Windows Defender nu este capabilă să protejeze utilizatorii de oricare dintre ele. De aceea, dacă utilizați Windows 7 sau o versiune anterioară, vă recomandăm cu insistență să dezactivați Windows Defender și să instalați un produs de securitate mai complet, cum ar fi Microsoft Security Essentials sau produse de securitate ale unor terți de la furnizori de securitate specializați.

Dacă utilizați sisteme de operare Windows 8.x, Windows Defender este același lucru ca și Microsoft Security Essentials: un produs decent de securitate care protejează computerul în timp real de viruși și spyware. Faptul că acest produs vă protejează computerul și de viruși, nu doar de programele spyware, face o mare diferență. Dacă nu doriți să plătiți pentru produsele de securitate, Windows Defender în Windows 8.x și Microsoft Security Essentials (în Windows 7 sau o versiune anterioară) sunt alternative bune.

Windows Defender în Windows 8.x și Microsoft Security Essentials sunt același produs, doar numele lor este diferit. În această lecție, vom folosi versiunea Windows Defender de la Windows 8.x, dar instrucțiunile noastre se aplică și Microsoft Security Essentials (MSE) în Windows 7 și Windows Vista.

Dacă doriți să descărcați Microsoft Security Essentials și să îl încercați, vă recomandăm să utilizați această pagină: Descărcați Microsoft Security Essentials. Acolo veți găsi atât versiuni pe 32 de biți, cât și pe 64 de biți ale acestui produs, precum și versiuni în mai multe limbi.

Cum se utilizează și configurează Windows Defender

Utilizarea Windows Defender (MSE) este foarte ușor de utilizat. Pentru a începe, căutați "apărător" în ecranul de pornire Windows 8.x și faceți clic sau atingeți "Rezultatul căutării" Windows Defender.

În Windows 7, căutați "securitate" în caseta de căutare din meniul Start și faceți clic pe "Microsoft Security Essentials".

Windows Defender are patru file care vă oferă acces la următoarele instrumente și opțiuni:

Acasă - aici puteți vedea starea de securitate a sistemului dvs. Dacă totul este bine, atunci va fi colorat în verde. Dacă există unele avertismente pe care trebuie să le luați în considerare, atunci acestea vor fi colorate în galben și dacă există amenințări care trebuie abordate, totul va fi colorat în roșu.

În partea dreaptă a casetei "Acasă" veți găsi opțiuni pentru scanarea computerului pentru viruși și programe spion. În partea de jos a filei veți găsi informații despre momentul în care a fost efectuată ultima scanare și ce tip de scanare a fost.

Actualizați - aici veți găsi informații despre dacă acest produs este actualizat. Veți afla când a fost actualizată ultima dată și versiunile definițiilor pe care le utilizați. De asemenea, puteți declanșa o actualizare manuală.

Istorie - aici puteți accesa elementele aflate în carantină, puteți vedea ce articole le-ați permis să ruleze pe PC chiar dacă au fost identificate ca programe malware de către Windows Defender și să vizualizați o listă completă cu toate elementele rău intenționate detectate de Windows Defender pe PC. Pentru a accesa toate aceste liste și pentru a lucra cu acestea, trebuie să fiți conectat (ă) ca administrator.

Setări - aceasta este tab-ul în care puteți activa serviciul de protecție în timp real, excludeți fișierele, tipurile de fișiere, procesele și locațiile din scanările sale, precum și accesul la câteva setări mai avansate. Singura diferență dintre Windows Defender în Windows 8.x și Microsoft Security Essentials (în Windows 7 sau o versiune anterioară) este că, în fila "Setări", Microsoft Security Essentials vă permite să stabiliți când să rulați scanările programate în timp ce Windows Defender nu are această opțiune .

Pagina următoare: Cum să îmbunătățiți setările implicite ale Windows Defender