If-Koubou

Windows întotdeauna dorește să scaneze și să fixeze unitatea USB; Ar trebui să-l las?

Windows întotdeauna dorește să scaneze și să fixeze unitatea USB; Ar trebui să-l las? (Cum să)

Este o viziune obișnuită pentru mulți utilizatori de Windows: vă afișați în unitatea flash sau pe cartela de memorie de pe camera dvs. și Windows insistă că există o problemă care trebuie rezolvată. Are ceva de fapt nevoie de fixare? Risciți ceva ignorând naggingul pentru a scana și a repara unitatea? Citiți mai departe pe măsură ce vă explicăm ce înseamnă mesajul, dacă ar trebui să îl luați în seamă și cum să nu vă mai întoarceți.

Întrebați cum să-Geek,

Când iau cardul SD din camera mea și îl introduc în computer, apare o cutie mică care spune: "Există o problemă cu această unitate. Scanați unitatea acum și reparați-o. "Nu am făcut clic pe caseta de tip pop-up și apoi câteva secunde, cardul SD a fost deschis automat în Windows Explorer și imaginile mele erau acolo așa cum mă așteptam. Am copiat fotografiile, am scos cardul SD, l-am pus înapoi în aparatul foto, și apoi data viitoare când trebuia să copiez fișiere exact același lucru sa întâmplat. Mesajul de eroare trebuie să fie acolo pentru un motiv, dar fișierele mele arată întotdeauna bine. Care-i treaba? Este cardul meu SD ruinat sau lipsesc fișierele mele dacă nu scanez și nu rezolv unitatea? Ce anume face?

Cu sinceritate,

Ignorarea pop-up

Deși avertismentul sa schimbat ușor în aparență, Windows a emis aceste avertismente pentru o perioadă lungă de timp. În Windows 8, vă va avertiza, după cum ați văzut: "Există o problemă cu această unitate. Scanați acum unitatea și rezolvați-o. "Înapoi în Windows 7 și Windows Vista, vă va solicita" Vreți să scanați și să remediați discul amovibil [scrisoarea de unitate]?”

Avertismentul în sine este un pic cam criptic, totuși, deoarece este o capcană pentru mai multe probleme. Cel mai obișnuit motiv pentru care Windows vă solicită să efectuați scanarea și reparați este deoarece mediul amovibil în cauză nu a fost demontat corespunzător și eliminat din Windows ultima dată când a fost utilizat. Știți cum majoritatea dintre noi deconectăm de la cardul SD și de la unitățile USB când terminăm? Acest lucru nu este bun pentru datele dvs. și face ca Windows să devină nemulțumit. Când conectați unitatea înapoi, Windows știe că nu l-ați expediat corect ultima dată (deoarece nu este setat steagul sistemului de fișiere care indică o dezinstalare corectă) și vă strigă. Celălalt motiv pentru care vă avertizează este că există o deteriorare sau deteriorare a sistemului de fișiere de pe unitatea amovibilă. Acesta nu este un lucru numai pentru Windows; este o practică nepotrivită să ignorați dezinstalarea suporturilor de stocare amovibile atunci când utilizați și alte sisteme de operare.

Deci ce ar trebui să faceți? Ar trebui să urmați cu promptitudine solicitarea și să scanați mediile amovibile. Când faceți clic pe solicitare pentru a face acest lucru Windows lansează aplicația CHDSK în fundal și scanează discul. Acesta este același instrument pe care Windows îl implementează când se blochează și apoi, la boot-ul următor, vă solicită să verificați discul de sistem de operare. Pentru mai multe informații despre CHDSK, inclusiv despre cum să îl utilizați manual din linia de comandă, consultați ghidul nostru aici.

Iată cum arată atunci când o rulați pe un suport amovibil:

Fereastra de dialog de mai sus este ceea ce utilizatorii Windows 7 văd imediat și ce utilizatorii Windows 8 văd după ce fac clic pe fereastra pop-up a UI Metro (văzută în imaginea de bază a acestui articol). Selectați "Scanare și remediere (recomandată)".

După cum am menționat mai devreme, Windows este un pic cam criptic. De obicei, eroarea pe care o găsește este pur și simplu că unitatea nu a fost scos corect și nu este nimic catastrofal. Faceți clic pe "Reparați unitatea".

Evident, nu doriți să executați reparațiile pe suporturile dvs. amovibile dacă copiați sau scrieți în mod activ fișiere sau dacă rulați o aplicație portabilă de pe unitate. Cu toate acestea, cu siguranță nu este necesar să utilizați opțiunea "Reparare la repornirea următoare". Asigurați-vă că nu utilizați în mod activ discul amovibil și faceți clic pe "Reparați acum".

Deși acest lucru pare destul de contradictoriu cu caseta pe care tocmai am văzut-o, ceea ce înseamnă cu adevărat caseta de dialog este că, dincolo de a nu se evacua în siguranță mediile amovibile, nu au existat erori grave. Dacă vi se notifică existența unor erori, faceți clic pe caseta "Afișați detalii" pentru a verifica istoricul evenimentelor, pentru a vedea exact ce erori au existat.

Acum, dacă faceți acest lucru și apoi întoarceți imediat înapoi în jurul valorii de un deconectați unitatea flash sau cardul SD, fără a le evacua în siguranță, aceeași promptul "Există o problemă cu această unitate" va apărea data viitoare când conectați dispozitivul la computer. Pentru a evita disconfortul (și pentru a dezvolta un obicei bun care vă va proteja datele și hardware-ul) faceți clic dreapta pe pictograma dispozitivului USB din bara de sistem Windows și selectați dispozitivul amovibil pe care doriți să-l scoateți astfel:

Windows va fi fericit cu tine. Datele dvs. vor fi fericite, deoarece toată activitatea de citire / scriere se va încheia cu grație. Vei fi fericit pentru că Windows te va opri. Este o situație câștigătoare.

Aveți o întrebare tehnică presantă? Trimiteți-ne un e-mail la [email protected] și vom face tot posibilul pentru a răspunde.