If-Koubou

Cum se utilizează mai multe profiluri de browser în orice browser

Cum se utilizează mai multe profiluri de browser în orice browser (Cum să)

Browserele web stochează datele personale - marcaje, istoric, setări, extensii și multe altele - într-un profil. Puteți crea profiluri separate pentru a împărți lucrurile - de exemplu, puteți avea un profil pentru lucru și unul pentru redare.

Fiecare cont de utilizator are în mod normal un singur profil pentru fiecare browser, dar majoritatea browserelor web vă permit să creați profiluri separate. Puteți utiliza chiar mai multe profiluri în același timp, fiind conectat în conturi diferite în fiecare dintre ele.

Google Chrome

Chrome simplifică utilizarea mai multor profiluri ale browserului. Am discutat anterior cum să folosim mai multe profiluri de browser în Chrome, iar procesul este încă destul de similar. Pentru a crea profiluri de browser suplimentare, deschideți pagina Setări (faceți clic pe butonul de meniu și selectați Setări), apoi faceți clic pe Adăugați un utilizator nou sub Utilizatori.

Selectați o pictogramă de utilizator și furnizați un nume. În plus față de propriile marcaje, istoric și alte setări, fiecare utilizator are propriile setări Google Sync și poate fi conectat la conturile proprii Google.

Apoi puteți comuta între profiluri făcând clic pe pictograma din colțul din stânga sus al ferestrei browserului.

Mozilla Firefox

Firefox are suport încorporat pentru mai multe profiluri, dar această caracteristică este puțin ascunsă. Pentru a accesa Managerul de profil Firefox, va trebui mai întâi să închideți toate ferestrele Firefox.

Dacă Firefox este închis, apăsați tasta Windows pentru a deschide meniul Start (sau Start screen în Windows 8), tastați următoarea linie și apăsați Enter:

firefox.exe -p

(Dacă acest lucru nu funcționează, este posibil să fie nevoie să introduceți calea completă către Firefox.) În cazul sistemelor Windows pe 64 de biți, utilizați următoarea linie:

"C: \ Program Files (x86) \ Mozilla Firefox \ firefox.exe" -p

Pe sistemele Windows pe 32 de biți, introduceți linia respectivă:

"C: \ Program Files \ Mozilla Firefox \ firefox.exe" -p

Managerul de profil se va deschide. Utilizați butonul Creare profil pentru a crea noi profiluri de browser. Dacă doriți să vi se solicite să alegeți un profil de fiecare dată când porniți Firefox, debifați Nu întrebați la pornire opțiune.

Firefox vă permite să rulați un singur profil de browser la un moment dat în mod implicit. Pentru a avea mai multe profiluri Firefox în același timp, va trebui să lansați Firefox cu comutatorul -no-remote. De exemplu, pentru a lansa Managerul de profil Firefox cu comutatorul -no-remote, utilizați următoarea comandă:

firefox.exe -p -no-remote

Va trebui să utilizați opțiunea -no-remote pentru a lansa fiecare instanță Firefox. (Dacă Firefox rulează deja, închideți-l complet și lansați-l cu -no-remote.) Puteți adăuga opțiunea -no-remote la comenzile rapide Firefox pentru a face acest lucru mai ușor.

Pentru a comuta ușor între mai multe profiluri Firefox, poate doriți să instalați extensia ProfileSwitcher.

Internet Explorer

Internet Explorer nu vă permite să utilizați profile de browser separate. Cu toate acestea, are o caracteristică care poate fi utilizată pentru a crea ferestre de browser cu propriile cookie-uri separate.

Pentru a utiliza această funcție, apăsați tasta Alt pentru a dezvălui bara de meniuri ascunsă, faceți clic pe Fișier și selectați Nou sesiune.

Noua fereastră de browser va permite accesul la preferințele, istoricul și alte setări, dar va avea propriile module cookie separate. Aceasta înseamnă că puteți utiliza această funcție pentru a vă conecta la mai multe conturi de pe același site web, la fel ca și funcțiile de profil care vă permit să accesați Chrome și Firefox.

Internet Explorer nu pare să iubească instrumentul "Runas" construit în Windows, care vă permite să rulați un program ca un alt cont de utilizator Windows și să îl vedeți pe desktop. Dacă profilurile IE complet separate sunt importante pentru dvs., puteți crea un nou cont de utilizator Windows și puteți comuta între ele.

Operă

Opera are suport pentru mai multe profiluri. Aveți mai multe instanțe de operare care rulează simultan, fiecare având propriul profil. Din păcate, acest lucru trebuie realizat prin editarea manuală a fișierelor .ini de la Opera și lansarea unei operații cu comutator de linie de comandă / setări. (Dacă sunteți interesat să faceți acest lucru manual, consultați Opera Browser Wiki pentru instrucțiuni.)

În loc să faci toate lucrările de mână, poți descărca user-created Creator de profil de operă. Acesta va face munca plictisitoare pentru tine, creând noi comenzi rapide care vor deschide Opera cu profile separate.

Safari nu pare să accepte mai multe profiluri. Cea mai apropiată posibilitate este să aveți mai multe conturi de utilizator și să utilizați comutarea rapidă a utilizatorilor pentru a comuta între ele, deoarece fiecare utilizator are propriul profil Safari.