If-Koubou

Activați Căutarea Google de la tasta de comandă rapidă în KDE pe (k) Ubuntu

Activați Căutarea Google de la tasta de comandă rapidă în KDE pe (k) Ubuntu (Cum să)

KDE are o interfață de utilizator extrem de puternică scripted prin utilizarea utilitarului dcop. Puteți controla practic orice aplicație KDE introducând comenzi dcop prin intermediul script-urilor shell sau din shell-ul propriu-zis. Aceste acțiuni pot fi apoi legate de elementele de meniu și chiar de tastele fierbinți. De asemenea, KDE poate fi instalat pe Ubuntu prin pachetul kubuntu-desktop.

I-am cerut prietenului meu Caveman un timp înapoi dacă ar fi posibil să selectezi text în orice aplicație și să faci o căutare Google printr-o tastă rapidă. Sa întors după 30 de minute cu o soluție, pe care o postez aici.

Mai întâi, asigurați-vă că ați instalat pachetul xsel executând următoarea comandă:

sudo apt-get instala xsel

Acum vom crea un script shell numit gsrch.sh și îl vom pune în dosarul dvs. de acasă.

kwrite ~ / gsrch.sh

Introduceți textul următor. Asigurați-vă că nu există o pauză de linie pe a doua linie (și iertați formatul funky)

#! / Bin / bash

dcop 'dcopfind -a' konqueror - * "konqueror-mainwindow # 1 newTab" http://www.google.com/search?q='xsel -p -o '& ie = UTF-8 & oe = UTF-8 "

Acum permiteți executarea permisiunilor pe scriptul shell:

chmod u + x ~ / gsrch.sh

Acum suntem gata să adăugăm acest lucru la un element din meniul KDE. Rulați kmenuedit pentru a ajunge la editorul de meniu KDE și adăugați un element nou oriunde doriți:

Puteți numi elementul oricare doriți, dar va trebui să căutați calea corectă pentru scriptul de comandă de pe sistemul dvs. Schimbați calea de lucru a fi directorul dvs. de domiciliu și asigurați-vă că caseta de selectare "Activați reacția de lansare" nu este bifată.

Faceți clic pe butonul de acces rapid din colțul din dreapta jos al acestei ferestre și setați o tastă rapidă corespunzătoare. Am folosit Win + G, dar puteți să-l setați pe orice doriți:

Acum o putem testa prin selectarea textului în orice fereastră. De exemplu, am vrut să dau seama ce înseamnă acest mesaj de eroare, așa că am selectat textul și apoi l-am lovit pe tasta Win + G:

Și ușor ca plăcinta, am o fereastră de căutare Google gata să meargă:

KDE este uimitor!