If-Koubou

De ce ne place să recomandăm descărcarea de software pentru cititorii noștri

De ce ne place să recomandăm descărcarea de software pentru cititorii noștri (Cum să)

Descărcările de software Windows sunt o problemă. Multe programe încearcă să tragă adware și alte junk malware pe computer. Chiar și programele în condiții de siguranță pe care le testăm, uneori, întoarcem la partea întunecată și începem mai târziu să alimentați junk.

Cei mai experimentați pot să nu cadă pentru aceste lucruri la fel de des, dar avem aici tot felul de cititori. Preferăm să evităm readucerea cititorilor în situații în care aceștia ar putea fi infectați deoarece au descărcat ceva pe care l-am recomandat.

Modificări de descărcări software

Iată cel mai rău lucru pe care trebuie să-l rezolvăm. Recomandăm în mod regulat să găsim software-ul și să îl găsim curat și să funcționeze bine, așa că îl recomandăm cititorilor noștri. Am făcut diligența noastră - totul este bine.

Dar aplicațiile sunt adesea vândute noilor proprietari, sau actualul proprietar devine disperat pentru venituri. Aceste aplicații anterior de încredere adaugă adware, bare de instrumente de browser, spyware și alte junk la instalatorii lor. Cititorii noi descarcă aceste instrumente, deoarece le-am recomandat, și apoi începem să primim e-mailuri, întrebându-ne de ce recomandăm software-ul care infectează computerele cititorilor noștri.

Este imposibil să faceți poliție și să verificați în mod regulat tot software-ul la care suntem conectați și nu vrem o arhivă uriașă de articole care să facă legătura cu software-ul obișnuit, care poate afecta cititorii noștri. Dacă o aplicație nu este complet de încredere și există un mod diferit de a face ceva, probabil că vom recomanda acest lucru.

Acest lucru nu ar trebui să se aplice software-ului mai de încredere, dar uneori face acest lucru. Recomandăm în mod regulat programe precum Firefox, Chrome, LibreOffice, CCleaner, VLC și alte aplicații populare. Cu toate acestea, am recomandat și aplicații populare, cum ar fi Foxit Reader și μTorrent, și le-am văzut transformându-le în partea întunecată. Utilitățile mai puțin cunoscute sunt chiar mai suspecte.

https://twitter.com/howtogeek/status/438519100893974528

Adware, bare de instrumente și alte tipuri de junk în instalatori

Instalatorii plini cu junkware sunt perfect normali în scena software-ului Windows. Acest lucru este valabil chiar și pentru software-ul stabilit, legitim. Oracle's runtime pentru Oracle încearcă să instaleze Bara de instrumente Ask. μTorrent este un client BitTorrent popular, dar ați încercat să îl descărcați recent? Trebuie să faceți clic pe diferite oferte care încearcă să instaleze adware-ul Conduit Search și un program de curățare PC scamos pe computer. Acest junk este marcat ca "Recomandat de BitTorrent", astfel încât utilizatorii mai puțin experimentați ar putea crede că este de fapt software recomandat, nu că sunt plătiți pentru a recomanda junk nu s-ar folosi niciodată.

Am încercat să evităm acest lucru în trecut prin includerea de avertismente în articol. Vom scrie ceva de genul "Aveți grijă atunci când instalați acest software, deoarece va încerca să instaleze junk pe computer. Asigurați-vă că refuzați ofertele. "Dar nu toți cititorii vor lua această avertizare. Unii cititori pot vedea avertizarea și sunt de acord în mod accidental, pe măsură ce fac clic pe expertul de instalare - este menit să te păcălească, la urma urmei. Bara de instrumente Ask chiar încearcă să se ascundă înainte de instalare, astfel încât să nu o puteți dezinstala imediat dacă sunteți de acord în mod accidental. Va trebui să așteptați până mai târziu - Întreabă că speră să uiți să faci asta.

Da, noi geeks Windows au construit o imunitate la acest tip de junk. Mulți dintre noi nici măcar nu observați - pur și simplu faceți clic pe instalatori și considerați-i normali. Dar mulți oameni încă cad pentru această capcană.

Link-uri de descărcare false

Link-urile de descărcare false sunt deosebit de neplăcute. Accesați pagina de descărcare a unui program și vedeți cinci butoane "DOWNLOAD" diferite. Care este butonul real de descărcare și care sunt de fapt reclame care vă vor duce departe de software-ul real la ceva care vă va afecta computerul?

Sigur, există trucuri pe care le puteți folosi aici. Puteți să faceți mouse-ul peste un link și să vedeți unde merge. Dacă descărcați software-ul suficient de mult, veți primi un fel de al șaselea simț și veți da seama care sunt legăturile de descărcare false și care nu sunt. Dar aceste legături truc oamenii.

Nu suntem încântați de celelalte programe de descărcare a acestor site-uri. De exemplu, să revenim din nou la μTorrent. Când descărcați μTorrent, μTorrent "vă recomandă" să descărcați playerul media VLC. Acest lucru pare a fi o mare recomandare - VLC este un media player foarte bun.

Această legătură nu vă va duce la pagina de descărcare oficială a VLC; vă va duce la un site de descărcare de la o terță parte. Cine știe ce alte site-uri înfășoară VLC - probabil că veți fi infectat cu un tip de junk dacă îl instalați. Dacă aceștia plătesc pentru aceste anunțuri, ei fac bani cumva din aceste descărcări.

Pentru a adăuga insultă la rănire, μTorrent vă avertizează de fapt să "Feriți-vă de înșelătoriile online!" Atunci când îl instalați. Acest avertisment spune că trebuie să descărcați μTorrent numai de pe site-ul său oficial, deoarece ați putea fi infectat cu malware dacă descărcați μTorrent de pe un site neoficial. Cu toate acestea, ei "vă recomandă" să descărcați VLC de pe un site umbros terț!

Acesta este genul de problemă care ne face să fim frustrați de desktopul Windows. Desigur, desktop-ul Windows are multe pozitive. Nu recomandăm cititorilor noștri să-și prindă toate PC-urile Windows, dar încercăm să fim foarte atenți la ceea ce vă recomandăm.