If-Koubou

De ce Windows 10 spune "Locația ta a fost recent accesată"

De ce Windows 10 spune "Locația ta a fost recent accesată" (Cum să)

Aplicațiile pot utiliza serviciile de localizare Windows 10 pentru a vizualiza locația dvs. fizică. Veți vedea o pictogramă din bara de sistem care citește "Locația dvs. a fost accesată recent" sau "Locația dvs. este în uz" atunci când se întâmplă acest lucru și poate deveni puțin enervant.

Dacă nu vă place acest lucru, puteți dezactiva în întregime accesul la locație, puteți controla aplicațiile care au permisiunea de a vizualiza locația dvs. sau ascundeți pictograma, astfel încât aceasta să nu reapară și să vă distragă atenția.

Cum și de ce sunt aplicațiile care vizualizează locația mea?

Aplicațiile utilizează servicii de localizare pentru a descoperi locația dvs. fizică. De exemplu, dacă deschideți aplicația Hărți inclusă în Windows 10, aceasta va accesa locația dvs. și va afișa pe hartă. Dacă deschideți aplicația Meteo, puteți accesa locația dvs. și puteți afișa vremea în zona dvs. Cortana accesează locația dvs. și o utilizează pentru a afișa informații relevante. Aplicația Aparat foto poate accesa locația dvs. pentru a adăuga informații despre localizarea fotografiilor pe care le faceți.

Dacă aveți o tabletă Windows, este posibil să aveți un senzor hardware GPS, iar Windows poate să-l utilizeze pentru a-ți găsi locația. Cu toate acestea, Windows poate utiliza și numele rețelelor Wi-Fi din apropiere, împreună cu date dintr-o bază de date Wi-Fi pentru a triangula locația dvs. Acesta este modul în care Windows 10 vă va găsi locația pe majoritatea calculatoarelor fără senzori GPS. Atât Google Android, cât și iOS-ul Apple pot urmări, de asemenea, locația dvs. în acest fel.

Acest mesaj special va apărea numai când aplicațiile accesează locația dvs. prin intermediul platformei de servicii de localizare Windows. Aceasta include în principal aplicațiile care vin împreună cu Windows 10 și aplicațiile pe care le descărcați din Magazinul Windows. Nu există nimic care să împiedice accesul tradițional al aplicațiilor Windows pentru desktop la locația dvs. cu acest serviciu, dar majoritatea nu. Google Chrome, de exemplu, utilizează propria caracteristică a serviciilor de localizare. Nu veți vedea pictograma Locație Windows când veți da acces la un site web în locația dvs. din Chrome, deoarece Chrome accesează direct lista de rețele Wi-Fi din apropiere și vă va stabili locația cu platforma de servicii de localizare Google.

Cum să vă împiedicați accesul la locația dvs.

Dacă sunteți destul de rapid, puteți face clic pe pictograma locație care apare în zona de notificare și selectați "Deschideți setările de confidențialitate ale locației". Cu toate acestea, am constatat că pictograma "Locația dvs. a fost recent accesată" poate dispărea rapid.

Din fericire, puteți accesa și acest ecran de setări în mod normal. Deschideți meniul Start și selectați "Setări". Navigați la Confidențialitate> Locație în aplicația Setări.

Există două modalități de a dezactiva serviciile de localizare aici. Puteți dezactiva serviciile de localizare pentru toate conturile de utilizator din sistemul dvs. Windows sau doar pentru contul dvs. de utilizator specific.

Pentru a dezactiva accesul la locație pentru toate conturile de utilizator, dați clic pe butonul "Schimbați" și setați glisorul "Locație pentru acest dispozitiv" la "Dezactivat". Pentru a dezactiva accesul la locație doar pentru contul dvs. de utilizator, „Off“.

Chiar dacă dezactivați accesul la locație aici, unele servicii încorporate în Windows 10 vor avea în continuare permisiunea de a accesa locația dvs. În special, funcțiile Găsirea dispozitivului meu și Wi-Fi Sense vor avea în continuare acces la locația dvs., dacă le-ați activat. Aplicațiile desktop Windows care utilizează alte metode pentru a accesa locația dvs. pot continua să facă acest lucru.

Cum să controlați ce aplicații pot accesa locația dvs.

Dacă sunteți bine cu aplicațiile care accesează locația dvs., dar doriți să le blocați anumit aplicații de la acest lucru, puteți. Accesați ecranul Setări> Confidențialitate> Locație din aplicația Setări. Derulați în jos în partea de jos a ecranului și veți vedea o listă de aplicații care vă pot accesa locația. Setați aplicațiile la opțiunea "Dezactivat" și nu li se va permite să acceseze locația dvs.

Rețineți că acest lucru controlează numai aplicațiile care utilizează platforma de localizare Windows pentru a accesa locația dvs. De exemplu, Google Chrome poate furniza în continuare locația dvs. site-uri web care o solicită. Va trebui să dezactivați aceste alte funcții de localizare în setările fiecărei aplicații individuale - de exemplu, ați putea să dezactivați accesul la locație sau să gestionați lista de site-uri Web care pot accesa locația dvs. fizică din Google Chrome.

Cum să ascundeți pictograma locație

Dacă nu vă deranjează accesarea de către aplicații a locației dvs., dar preferați pictograma "Locație" să dispară, astfel încât să nu o vedeți tot timpul, puteți să ascundeți pictograma.

Deschideți aplicația Setări din meniul Start și navigați la Sistem> Notificări și acțiuni. Faceți clic pe "Selectați pictogramele care apar pe bara de activități" și derulați până la opțiunea "Notificare locație" din listă. Schimbați-l la "Oprit". Acesta va fi ascuns în spatele săgeții din zona dvs. de notificare, la fel ca multe alte pictograme ale tăvii de sistem.

Puteți, de asemenea, să bifați opțiunea "Pornirea sau oprirea pictogramelor sistemului" din Sistem> Notificări și acțiuni. Dacă dezactivați Locația acolo, va dispărea în întregime, în loc să se ascundă în spatele săgeții mici din bara de activități. Cu toate acestea, pe mașina noastră, această opțiune a fost gri, astfel încât kilometrajul dvs. poate varia. S-ar putea să fiți nevoiți să vă ascundeți.

De asemenea, puteți vedea o pictogramă similară în Windows 7, 8 sau 8.1. Acestea au folosit versiuni anterioare ale serviciilor de localizare Windows. În Windows 8, puteți controla lista de aplicații care au acces la locația dvs. în Setări PC. În Windows 7, puteți deschide meniul Start, tastați "senzori" în caseta de căutare, lansați instrumentul "Locație și alte senzori" care apare și îl utilizați pentru a dezactiva accesul la locație.