If-Koubou

Windows 8.1 va începe să cripteze hard-discurile implicit: tot ce trebuie să știți

Windows 8.1 va începe să cripteze hard-discurile implicit: tot ce trebuie să știți (Cum să)

Windows 8.1 va cripta automat spațiul de stocare pe PC-urile moderne Windows. Acest lucru vă va ajuta să vă protejați fișierele în cazul în care cineva vă fură laptopul și încearcă să le obțină, dar are ramificații importante pentru recuperarea datelor.

Anterior, "BitLocker" era disponibil în edițiile Professional și Enterprise ale Windows, în timp ce "Device Encryption" era disponibil pe Windows RT și Windows Phone. Criptarea dispozitivului este inclusă în toate edițiile Windows 8.1 - și este activată în mod implicit.

Când hard diskul dvs. va fi criptat

Ferestrele 8.1 includ "Criptare dispozitiv periferic". Aceasta funcționează puțin diferit de caracteristica standard BitLocker care a fost inclusă în edițiile Professional, Enterprise și Ultimate de Windows pentru ultimele versiuni.

Înainte ca Windows 8.1 să activeze automat criptarea dispozitivului, următoarele trebuie să fie adevărate:

  • Dispozitivul Windows "trebuie să accepte regimul de așteptare conectat și să îndeplinească cerințele Kitului de certificare hardware Windows (HCK) pentru sistemele TPM și SecureBoot pe sistemele ConnectedStandby." (Sursa) PC-urile Windows mai vechi nu vor accepta această caracteristică, în timp ce noile dispozitive Windows 8.1 pe care le recepționați aveți această funcție activată în mod prestabilit.
  • Când Windows 8.1 se instalează curat și calculatorul este pregătit, criptarea dispozitivului este "inițializată" pe unitatea de sistem și pe alte unități interne. Windows utilizează o cheie clară în acest moment, care este eliminată mai târziu când cheia de recuperare este salvată cu succes.
  • Utilizatorul PC-ului trebuie să se conecteze cu un cont Microsoft cu privilegii de administrator sau să se alăture PC-ului unui domeniu. Dacă este utilizat un cont Microsoft, o cheie de recuperare va fi salvată înapoi la serverele Microsoft și criptarea va fi activată. Dacă este utilizat un cont de domeniu, o cheie de recuperare va fi salvată înapoi la Active Directory Domain Services și criptarea va fi activată.

Dacă aveți un computer Windows mai vechi pe care l-ați actualizat la Windows 8.1, este posibil să nu acceptați Encryption Device. Dacă vă conectați cu un cont de utilizator local, Criptarea dispozitivului nu va fi activată. Dacă actualizați dispozitivul Windows 8 la Windows 8.1, va trebui să activați criptarea dispozitivului, deoarece este dezactivată implicit când faceți upgrade.

Recuperarea unui hard disk criptat

Criptarea dispozitivului înseamnă că un hoț nu poate doar să vă ridice laptopul, să inserați un CD Live Live sau un fișier de instalare Windows și să porniți sistemul de operare alternativ pentru a vizualiza fișierele fără a cunoaște parola Windows. Înseamnă că nimeni nu poate doar să tragă unitatea hard disk de pe dispozitivul dvs., să conecteze hard diskul la alt computer și să vizualizeze fișierele.

Am explicat anterior că parola dvs. Windows nu vă asigură sigur fișierele. În cazul Windows 8.1, utilizatorii obișnuiți de Windows vor fi în sfârșit protejați prin criptare în mod implicit.

Cu toate acestea, există o problemă - dacă vă uitați parola și nu vă puteți conecta, nu veți mai putea recupera fișierele. Acesta este motivul pentru care criptarea este activată numai atunci când un utilizator se conectează la un cont Microsoft (sau se conectează la un domeniu). Microsoft deține o cheie de recuperare, astfel încât să puteți obține accesul la fișierele dvs. prin intermediul unui proces de recuperare. Atâta timp cât vă puteți autentifica utilizând acreditările contului dvs. Microsoft - de exemplu, primind un mesaj SMS pe numărul de telefon mobil conectat la contul dvs. Microsoft - veți putea recupera datele criptate.

Cu Windows 8.1, este mai important ca oricând să configurați setările de securitate și metodele de recuperare ale contului dvs. Microsoft, astfel încât să puteți recupera fișierele dacă ați fost blocat din contul dvs. Microsoft.

Microsoft deține cheia de recuperare și ar fi capabil să o furnizeze organelor de drept în cazul în care a fost solicitată, ceea ce este cu siguranță o preocupare legitimă în epoca PRISM. Cu toate acestea, această criptare oferă în continuare protecție împotriva hoților care iau hard disk-ul și sapă prin fișiere personale sau de afaceri. Dacă sunteți îngrijorat de un guvern sau de un hoț hotărât care poate accesa contul dvs. Microsoft, veți dori să vă criptați hard disk-ul cu software care nu încarcă o copie a cheii de recuperare pe Internet, cum ar fi TrueCrypt.

Cum să dezactivați criptarea dispozitivului

Nu ar trebui să existe un motiv real pentru a dezactiva criptarea dispozitivului. Dacă nu altceva, este o caracteristică utilă care va proteja, sperăm, datele sensibile din lumea reală în care oamenii - și chiar întreprinderile - nu permit criptarea pe cont propriu.

Deoarece criptarea este activată numai pe dispozitive cu hardware adecvat și va fi activată în mod implicit, Microsoft a sperat că utilizatorii nu vor vedea scăderi semnificative ale performanței. Criptarea adaugă unele cheltuieli generale, dar este posibil ca acestea să fie gestionate de hardware dedicat.

Dacă doriți să activați o altă soluție de criptare sau să dezactivați în întregime criptarea, puteți să o controlați singur. Pentru aceasta, deschideți aplicația Setări PC - glisați din marginea din dreapta a ecranului sau apăsați tasta Windows + C, faceți clic pe pictograma Setări și selectați Modificați setările PC.

Navigați la PC și la dispozitive -> Informații PC. În partea de jos a panoului de informații despre PC, veți vedea o secțiune de criptare a dispozitivului. Selectați opțiunea Dezactivare dacă doriți să dezactivați criptarea dispozitivului sau selectați Activare dacă doriți să o activați - actualizarea utilizatorilor din Windows 8 va trebui să o activeze manual în acest fel.

Rețineți că dispozitivul de criptare dispozitiv nu poate fi dezactivat pe dispozitivele Windows RT, cum ar fi Microsoft Surface RT și Surface 2.

Dacă nu vedeți secțiunea Criptare dispozitiv în această fereastră, probabil că utilizați un dispozitiv mai vechi care nu îndeplinește cerințele și, prin urmare, nu acceptă criptarea dispozitivului. De exemplu, mașina noastră virtuală Windows 8.1 nu oferă opțiuni de configurare a dispozitivului.

Acesta este noul standard pentru PC-urile, tabletele și dispozitivele Windows, în general.În cazul în care fișierele pe PC-uri tipice au fost odată copiate pentru acces ușor de către hoți, PC-urile Windows sunt acum criptate în mod prestabilit, iar cheile de recuperare sunt trimise serverelor Microsoft pentru păstrare.

Această ultimă parte poate fi un pic înfiorător, dar este ușor să vă imaginați că utilizatorii obișnuiți uită parolele lor - ar fi foarte supărați dacă și-ar fi pierdut toate fișierele deoarece trebuiau să-și restituie parolele. Este, de asemenea, o îmbunătățire față de calculatoarele Windows care sunt complet neprotejate în mod implicit.