If-Koubou

Ștergeți, ștergeți și distrugeți în siguranță datele de pe unitatea hard disk în modul simplu

Ștergeți, ștergeți și distrugeți în siguranță datele de pe unitatea hard disk în modul simplu (Cum să)

Să dai un computer altcuiva? Poate că îl scoți pe Craigslist să-l vândă unui străin - oricum, vei dori să te asiguri că drive-ul tău este complet șters, curat și curat de orice date personale. Iată modul ușor de a face acest lucru.

Dacă aveți acces doar la un CD Ubuntu live sau unitatea degetului mare, puteți utiliza în schimb acest lucru, dacă preferați, și vă oferim un ghid complet pentru ștergerea sigură a hard diskului PC-ului. În caz contrar, continuați să citiți.

Ștergeți unitatea cu DBAN

Darik's Boot și Nuke CD este cea mai ușoară cale de a distruge definitiv și total fiecare informație personală pe acea unitate - nimeni nu va recupera un lucru odată ce acest lucru este făcut.

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să descărcați o copie a imaginii ISO și apoi să-l ardeți pe un CD gol cu ​​ceva foarte util ca Imgburn. Doar alegeți Burn image to Disc la ecranul de pornire, selectați pictograma fișier mic, apuca ISO descărcată și apoi mergeți. Dacă aveți nevoie de un pic de ajutor, vă oferim un ghid de începători pentru arderea unei imagini ISO.

Odată ce ați terminat, lipiți discul în unitate, porniți PC-ul în sus și apoi, odată ce porniți la promptul DBAN, veți vedea un meniu. Puteți ignora destul de mult totul de aici și scrieți doar ...

autonuke

Și tu ești, discul tău este acum șters.

După ce ați terminat totul, puteți să eliminați CD-ul și apoi să împachetați PC-ul pentru a vinde sau să reinstalați Windows acolo dacă vă simțiți așa.

Metodă mai avansată

Dacă sunteți într-adevăr paranoic, doriți să rulați un alt tip de ștergere sau pur și simplu cum ar fi să vă faceți griji cu opțiunile, puteți alege F3 sau apăsați Enter la prompt pentru a vă îndrepta către ecranul de selectare avansată. Aici puteți alege exact ce unitate să ștergeți sau apăsați tasta M pentru a schimba metoda.

Veți putea alege între mai multe opțiuni de ștergere diferite. Ștergerea rapidă este tot ceea ce aveți nevoie.

Deci vă aflați, ștergerea PC-urilor într-un singur pachet. Și tu? Asigurați-vă că vă ștergeți vechile PC-uri înainte de a le da departe? Personal, mereu am tras doar hard drive-urile înainte să scap de un PC vechi, dar asta e doar eu.

Descărcați DBAN de la dban.org