If-Koubou

Standardele de afișare fără fir explicate: AirPlay, Miracast, WiDi, Chromecast și DLNA

Standardele de afișare fără fir explicate: AirPlay, Miracast, WiDi, Chromecast și DLNA (Cum să)

HDMI vă permite să conectați aproape orice dispozitiv la un televizor sau la alt ecran extern, dar HDMI necesită o conexiune prin cablu. S-ar putea să presupuiți că va exista un standard bine susținut pentru ecrane fără fir, dar ați greșit.

Când vine vorba de oglindirea ecranului dispozitivului fără fir sau de utilizarea acestuia ca telecomandă pentru mediile afișate pe un alt ecran, există încă o mare varietate de standarde concurente care se luptă cu acesta pe piață.

AirPlay

AirPlay este standardul de afișare fără fir al Apple. Vă permite să transmiteți fluxuri video de pe un iPhone, iPad sau Mac la un televizor Apple. Folosind AirPlay, poți să afișezi conținutul desktop-ului tău Mac, să începi un videoclip într-o aplicație de pe iPhone și să-l "împingi" pe televizor sau să joci un joc pe iPad și să oglinzi afișajul pe televizor.

Standardul Apple AirPlay este suficient de flexibil pentru a funcționa în două moduri diferite. Poate utiliza oglindirea afișajului pentru a reflecta conținutul afișajului unui dispozitiv sau pentru a folosi un mod de streaming mai inteligent. De exemplu, puteți să redați un videoclip într-o aplicație de pe iPhone și să utilizați comenzile de redare de pe iPhone pentru a controla videoclipul de pe televizor. Chiar și în timp ce jucați cu controalele de redare pe ecranul iPhone-ului dvs., acestea nu ar apărea pe televizor - AirPlay este suficient de inteligent pentru a transmite în flux doar conținutul pe care doriți să-l vedeți pe ecran.

AirPlay funcționează foarte bine, dar are o limitare mare - funcționează numai cu dispozitive Apple. Dacă aveți un Mac, iPhone, iPad și Apple TV, veți fi mulțumit de asta. Dacă doriți să treceți de la un laptop Windows sau pe un dispozitiv care nu este un televizor Apple, nu aveți noroc.

Miracast

Miracast este un standard la nivel de industrie, care este, în esență, un răspuns la AirPlay-ul Apple. Suportul Miracast este construit în Android 4.2+ și Windows 8.1, permițând smartphone-urilor Android, tabletelor Windows și laptop-urilor și altor dispozitive să ruleze fără fir către receptoare compatibile cu Miracast.

Teoretic, Miracast este minunat. În practică, Miracast nu a funcționat atât de bine. În timp ce Miracast este teoretic un standard, există doar o mână de receptoare Miracast acolo, care de fapt funcționează bine în practică. În timp ce dispozitivele ar trebui să interfereze cu alte dispozitive care acceptă standardul, multe dispozitive cu certificare Miracast nu funcționează (sau nu funcționează bine) cu receptoare certificate Miracast. Standardul pare să se fi prăbușit în practică - nu este într-adevăr un standard. Consultați acest tabel de rezultate ale testelor pentru a vedea cât de mult ar părea o miracastă incompatibilă.

O altă problemă este că standardul nu mandatează dispozitivele să fie marcate cu marca "Miracast". Producătorii au făcut apel la implementările lor Miracast și alte lucruri. De exemplu, LG apelează suportul Miracast "SmartShare", Samsung îl numește "AllShare Cast", Sony îl numește "oglindirea ecranului" și Panasonic îl numește "oglindirea afișată". Puteți lua un nou televizor Samsung, consultați "AllShare Cast "pe casetă și să nu fiți conștienți de faptul că acesta este teoretic un televizor compatibil cu Miracast. Probabil că veți presupune că a funcționat numai cu alte dispozitive Samsung care acceptă AllShare Cast - și s-ar putea să nu greșiți, având în vedere cât de multe dispozitive Miracast compatibile teoretic sunt incompatibile între ele!

S-ar putea să presupunem că, deoarece Microsoft a adăugat suportul Miracast încorporat în Windows 8.1, consola lor Xbox One va funcționa ca un receptor Miracast. Acest lucru ar face streaming de la un comprimat Windows 8.1 la televizor prin intermediul Xbox One posibil și ușor. Ai greșit - Xbox One nu poate funcționa ca un receptor Miracast.

Cu alte cuvinte, Miracast nu se descurcă prea bine. Chiar dacă a fost, există o altă problemă: Miracast oferă doar oglindire de afișare. Nu ați putea să redați un flux video de pe telefonul dvs. pe televizor, fără ca controalele de redare să apară pe televizor în timp ce le-ați folosit, de exemplu.

WiDi

WiDi este scurt pentru Intel Wireless Display, o caracteristică asociată standardului Intel Wi-Fi Direct. Aceasta este încercarea Intel de a oferi un sistem wireless de streaming video și audio care ar putea concura cu AirPlay-ul Apple. WiDi nu a mai văzut prea multe preluări.

Intel Wireless Display 3.5 este compatibil WiDi Miracast, transformând WiDi într-un alt standard compatibil cu marca Miracast. Intel a pliat practic WiDi în Miracast.

Chromecast

Când Google a lansat Nexus 4 cu Android 4.2 în 2012, ei și-au exprimat sprijinul față de Miracast. În curând, au spus că veți putea cumpăra receptoare ieftine Miracast compatibile pe care le puteți conecta la portul HDMI al televizorului. Problema de afișare fără fir ar fi rezolvată, permițând oglindire ușoară a afișării de pe dispozitivele Android și Windows.

Aceste receptoare ieftine, compatibile, nu s-au materializat. În schimb, un an mai târziu, Google a lansat Chromecastul. Un Chromecast este un receptor ieftin care se conectează la portul HDMI al televizorului dvs., dar utilizează un proces numit protocolul DIAL (DIscover And Launch). Pentru a utiliza Chromecast, deschideți o aplicație pe telefonul dvs. Android - Netflix, de exemplu. Spuneți Netflix să redea un videoclip către Chromecast. Chromecastul se conectează apoi la Internet și redă videoclipul, permițându-vă să controlați redarea prin intermediul aplicației de pe telefonul smartphone.

În acest fel, telefonul smartphone vă permite să descoperiți videoclipuri, să le lansați pe Chromecast și să controlați redarea lor. Chromecastul nu afișează pur și simplu conținutul ecranului dispozitivului. Cu toate acestea, Chromecast oferă, de asemenea, o caracteristică care vă permite să redați întregul spațiu de lucru sau conținutul unei file Chrome pe televizorul dvs. prin Chromecast - la fel ca AirPlay.

La fel ca Microsoft Xbox One, Chromecastul Google nu acceptă deloc Miracast. Chromecastul este în mod clar un exemplu de Google care aruncă mâinile în aer și renunță la Miracast, cel puțin pe termen scurt.Având în vedere toate problemele cu Miracast și cât de bine funcționează Chromecastul, Google pare să fi luat decizia corectă.

Redați, DLNA, UPnP

DLNA înseamnă "Digital Living Network Alliance". DLNA folosește Universal Plug and Play (UPnP) - dar nu și tipul de UPnP care vă permite să redirecționați automat porturile de pe router.

Confuză încă? Încercați să nu fiți - acest standard este o problemă cu termeni diferiți, dar dispozitivele compatibile cu DLNA apar ca ținte "Play To". În general, așa îi veți vedea.

DLNA nu este cu adevărat o soluție de afișare fără fir. În schimb, este pur și simplu o modalitate de a lua conținut pe un singur dispozitiv și de ao juca pe altul. De exemplu, este posibil să deschideți Windows Media Player pe PC și să utilizați funcția Play To (Redare) pentru a reda un fișier video de pe unitatea hard disk a calculatorului dvs. la un receptor audio / video conectat la televizor, cum ar fi o consolă de jocuri. Dispozitivele compatibile se publică automat în rețea, astfel încât acestea să apară în meniul Redare în așteptare, fără a mai fi necesare alte configurații. Apoi, dispozitivul se va conecta la computerul dvs. prin rețea și va transmite în flux materialele pe care le-ați selectat.

Puteți utiliza în continuare DLNA pentru a streaming media de la un PC Windows 8.1 la un Xbox One. Cu toate acestea, standardul a fost proiectat în mod clar în urmă cu câțiva ani - presupune că aveți mass-media locală. Redare Pentru a vă permite să redați fișiere media locale, cum ar fi imagini, videoclipuri și muzică pe hard disk. Nu puteți să redați videoclipuri de la Netflix sau YouTube, să redați muzică dintr-un serviciu online, să afișați o prezentare și să o controlați pe ecran sau să afișați doar conținutul desktopului.

AirPlay a sosit în 2010, iar alte companii se luptă încă să se potrivească. Dacă sunteți unul dintre multele persoane care ar dori să vadă un standard deschis care permite dispozitivelor non-Apple să-și împărtășească wireless afișajele, mizeria Miracast a fost dificil de urmărit.

Credit de imagine: Simon Yeo pe Flickr, bfishadow pe Flickr