If-Koubou

Da, stocarea în plus este supraevaluată, dar ar trebui să plătiți pentru ea oricum

Da, stocarea în plus este supraevaluată, dar ar trebui să plătiți pentru ea oricum (Cum să)

Este o lecție pe care mulți dintre noi am învățat-o greu. Da, 100 de dolari sunt supradotați pentru un upgrade de stocare, dar merită încă. Cele mai ieftine modele de smartphone-uri, tablete și laptop-uri au adesea prea puțin spațiu de stocare.

Producătorii doresc să facă produsele lor să pară cât mai ieftine, astfel încât aceste modele de stocare scăzută să ajungă la ușa clienților. Mai bine să cumpărați acum mai mult spațiu de stocare decât să vă ocupați de frustrarea și gestionarea micilor ani de-a lungul vieții dispozitivului.

Aproape orice producător face acest lucru

Practic, fiecare companie face acest lucru într-o oarecare măsură. Datorită trecerii la unitățile de tip solid-state mai rapide și mai mici, aceasta este chiar o preocupare pentru laptopuri.

Apple iPhone-urile de 16 GB și iPad-urile sunt mari infractori aici. Aceste dispozitive au la dispoziție doar aproximativ 12 GB, iar aplicațiile mari - în special jocurile mari - ar putea fi de 1 GB sau mai mult fiecare. Adăugați conținut descărcat, muzică, fotografii de înaltă rezoluție, videoclipuri și multe altele - spațiul se poate umple rapid. Actualizarea iOS 8 de la Apple a necesitat un spațiu de stocare gratuit de 5 GB, ceea ce înseamnă că puteați să jucați numai cu 8 GB din acel spațiu pe cont propriu sau ar trebui să actualizați prin iTunes sau să micromanagem spațiul de stocare. Apple iPhone 8c de 5 GB este chiar mai constrâns

Microsoft oferă o suprafață de 64 GB Pro, care oferă doar 37 GB de spațiu disponibil. Acest lucru poate părea destul de mic, dar între toate fișierele de date cu caracter personal, aplicațiile, fișierele cache și multe altele, nu este prea mult. Spațiul înseamnă că este posibil să nu puteți utiliza un anumit software. Există jocuri PC de peste 37 GB, la urma urmei!

Același lucru este valabil și pentru alte dispozitive. Laptopurile cu spațiu de stocare de 16 GB de memorie eMMC pot fi tentante datorită costurilor ieftine ale acestora, însă stocarea limitată înseamnă că nu puteți instala deloc anumite aplicații - sunteți în permanență storniți pentru spațiu. Ieftin telefoanele Android cu doar câteva gigaocteți de stocare pot face înlocuiri de telefoane cu funcții fine, însă veți fi nevoiți să depășiți rapid limitele dacă doriți să utilizați mai mult.

Același lucru este valabil și pentru alte dispozitive, în cazul în care modelul mai ieftin are o cantitate mică de stocare - ia Nintendo's 8 GB Wii U, de exemplu. 32 GB Wii U Deluxe este o idee mai bună. Chiar dacă nu descărcați deloc jocuri digitale, spațiul suplimentar vă va oferi spațiu pentru a crește pentru a descărca patch-uri de jocuri și a salva jocuri de salvare.

Micromanagementul este partea cea mai grea

Cel mai frustrant lucru este micromanagementul. Da, de obicei, puteți trăi cu limitările de stocare ale modelului de bază. Și poate cei mai ușori utilizatori care nu instalează niciodată niciun software sau nu descarcă fișiere vor fi bine cu asta. Dar veți fi în mod regulat chemat să micromanagezi spațiul.

Pe un iPhone sau iPad cu spațiu de stocare de 16 GO, aceasta înseamnă că trebuie să eliminați în mod regulat jocuri și alte aplicații pentru a elibera spațiu și pentru a transfera fotografiile dispozitivului dvs., astfel încât acestea să nu ia prea mult spațiu. Este posibil să nu puteți stoca toată muzica dorită sau să descărcați videoclipuri pentru a le urmări în avioane. Când viitoarea versiune de iOS va ajunge, este posibil să fie necesar să conectați dispozitivul la computer și să îl actualizați prin iTunes.

Același lucru este valabil și pentru telefonul Android și tabletele - trebuie să urmăriți în mod regulat ceea ce instalați și copiați pe dispozitiv. Va trebui să păstrați un set minim de aplicații și fișiere pe el și să vă faceți griji în legătură cu eliberarea spațiului pe dispozitivul dvs. Android.

Eliberarea spațiului de pe un PC Windows este și mai complexă. Nu numai că înseamnă vizionarea fișierelor pe care le descărcați și aplicațiilor pe care le instalați, probabil că veți dori să executați în mod regulat programe precum CCleaner pentru a șterge toate fișierele cache care pierd spațiu prețios. Veți dori să rulați programul de asimilare Disk Cleanup pentru a reduce spațiul pierdut de fișierele Windows Update. Va trebui să țineți cont de celelalte directoare de pe computerul dvs., asigurându-vă că niciun program rău nu a lăsat fișierele mari și inutile situate în jur. Dacă doriți să jucați jocurile PC ocazionale, puteți avea într-adevăr un singur joc mare instalat simultan. Totul va funcționa similar pe un Mac cu spațiu limitat, de asemenea.

Și nu puteți să faceți upgrade ulterior

Cel mai rau lucru este doar ca nu poti face upgrade ulterior. Câte 100 de dolari pentru mai mult spațiu de stocare ar putea părea un salt pricy - și este - dar merită. Plătiți încă 100 de dolari pentru a face upgrade la un spațiu de stocare iPhone sau iPad de la 16 GB la 64 GB înseamnă că veți avea spațiu pentru aproape tot ceea ce doriți să faceți și nu va trebui să o micronizați.

Obținerea unui laptop cu stocare de 128 GB în loc de 64 GB vă va oferi mult spațiu de creștere. Heck, chiar 128 GB pot fi prea puțin pentru unii oameni ... poate ar trebui să ia în considerare în mod serios 256 GB sau mai mult. Dați-i ceva timp și veți dori să cheltuiți 100 USD pentru a face upgrade la spațiul de stocare al dispozitivului. Aceasta va avea ca rezultat o mai mare flexibilitate și mai puțin hassle.

Pe unele dispozitive, puteți extinde spațiul de stocare încorporat, achiziționând o cartelă SD și introducând-o. Aceasta este absolut utilă - deși este limitată, deoarece dispozitivele iPhone și iPad-urile Apple nu oferă extensie pentru carduri SD. Multe dintre dispozitivele Android nu sunt incluse, inclusiv noua linie de telefoane Samsung Galaxy S6. Nu te poți baza mereu pe asta.

Chiar dacă puteți obține o extensie a cardului SD pentru dispozitivul dvs., acest lucru este foarte util pentru stocarea fișierelor. Cardurile SD nu sunt, în general, la fel de rapide ca spațiul de stocare integrat, deci, în mod ideal, nu doriți să instalați aplicații pe un card SD și să le rulați de acolo. Va trebui, de asemenea, să micromanageți ce aplicații, fișiere și date sunt acolo.

Da, este ușor să renunți la costul de 100 de dolari pentru un spațiu mai mic de stocare, dar asta nu contează. Ceea ce contează este că saltul mare în stocare este o imensă calitate a îmbunătățirii vieții și nu poți pur și simplu cheltuiți 100 de dolari pentru mai multă stocare mai târziu când o vrei. Este mai bine să muști glonțul și să te salvezi mai târziu.

Acest salt este în mare parte o marjă de profit suplimentară pentru producător - le place să păstreze prețul modelului de bază scăzut, astfel încât să poată concura și atrage oamenii înăuntru.

Credit de imagine: LWYang pe Flickr, K.G.23 pe Flickr