If-Koubou

Da, puteți utiliza electronice în timpul decolării și aterizării: Ce trebuie să știți

Da, puteți utiliza electronice în timpul decolării și aterizării: Ce trebuie să știți (Cum să)

Agențiile de reglementare din SUA, Canada și Europa vă permit să utilizați electronică în timpul decolării și aterizării. Aceasta se numește utilizarea dispozitivului "gate-to-gate" - puteți utiliza un dispozitiv tot timpul când vă aflați într-un avion.

Dacă ați fost vreodată obligat să vă îndepărtați Kindle-ul sau tableta și ați găsit căutați cu îndrăzneală la persoana de lângă dumneavoastră citiți o carte sau ziar de hârtie, veți fi ușurat să știți că acele zile sunt în spatele nostru.

Fiecare companie aeriană își poate stabili propriile reguli

Fiecare companie aeriană își poate stabili propriile reguli. Agențiile FAA din SUA și agențiile de reglementare din alte țări nu stabilesc reguli care se aplică tuturor companiilor aeriene. În schimb, ele permit companiilor aeriene să aleagă să pună în aplicare această schimbare, dacă doresc. Companiile aeriene doresc să-și păstreze clienții fericiți, astfel încât să urce rapid la bord și să permită utilizarea dispozitivelor gate-to-gate.

Nu vă surprindeți dacă regulile fiecărei companii aeriene sunt puțin diferite sau dacă ajungeți la o companie aeriană mai mică sau străină, care încă nu vă va permite să utilizați dispozitive în timpul decolării și aterizării. Vi se va spune dacă trebuie să vă îndepărtați dispozitivele.

Dispozitive electronice portabile față de dispozitive mai mari

Există reguli diferite pentru "dispozitive electronice portabile" mai mici și dispozitive electronice mai mari. "Dispozitivele portabile electronice" includ smartphone-uri, Kindles, console de jocuri handheld și chiar tablete de dimensiuni iPad. Practic orice dispozitiv portabil de dimensiunea unui iPad sau mai mic este inclus aici.

Aceste dispozitive mai mici pot fi utilizate în timpul decolării și aterizării atâta timp cât le țineți. Dacă nu doriți să le țineți, le puteți așeza în buzunarul din spate - nu trebuie să le așezați în siguranță în geantă. Dispozitivul trebuie să fie sigur, dar dacă îl țineți în mână este suficient de bun. Acest lucru înseamnă că nu susțineți o tabletă pentru a viziona videoclipuri, deoarece ar putea să zboare și să lovească pe cineva în cap.

Laptopurile, DVD playerele și alte dispozitive mai mari nu sunt incluse în această modificare. Aceste dispozitive trebuie să fie aranjate în siguranță în timpul decolării și aterizării - nu puteți continua să tastați pe laptop în timp ce avionul decolează sau aterizează. Puteți totuși să vă scoateți și să folosiți laptopul în timpul perioadei principale a zborului.

Da, tot trebuie să fie în modul Avion

Dispozitivele dvs. trebuie să fie încă în modul avion. Aceasta înseamnă dezactivarea semnalului celular pe smartphone-uri și tablete cu date mobile. De asemenea, înseamnă dezactivarea WI-Fi și Bluetooth, cu excepția cazului în care compania aeriană oferă Wi-Fi în zbor și vă permite să activați conexiunea Wi-Fi. În timp ce puteți juca jocuri pe telefonul smartphone în timpul decolării, nu puteți trimite mesaje text sau nu aveți o conversație telefonică.

US FCC are în vedere posibilitatea de a permite conectivitate celulară de peste 10.000 de picioare în viitor, dar nu s-au făcut încă modificări. Chiar dacă această schimbare trece, trebuie să utilizați în continuare modul de avion în timpul decolării și aterizării.

Diferențele între țări

Decizia FAA a SUA de a permite utilizarea electronică în timpul decolării și aterizării are efecte deranjante, cu tot mai multe țări urmând exemplul. De asemenea, puteți utiliza dispozitive în timpul decolării și aterizării în Canada și în Uniunea Europeană, de exemplu.

Dacă zburați într-o altă țară care nu permite acest lucru, vi se poate cere să vă puneți dispozitivele la aterizarea în spațiul lor aerian. Dacă decolați din țara respectivă, nu veți putea să utilizați dispozitive în timpul decolării - chiar dacă vă aflați într-o companie aeriană care permite acest lucru în țara lor de origine.

Dacă vă aflați la bordul unei companii aeriene străine, a cărei țară de origine nu permite acest lucru, probabil că nu vi se va permite să utilizați dispozitivele în timpul decolării și aterizării - chiar dacă plecați sau aterizați într-o țară care vă permite pentru a utiliza aceste dispozitive. Da, este un pic cam complicat, dar vi se va spune dacă trebuie să renunți la dispozitive sau nu.

Încă mai poate fi cerut să depozitați uneori dispozitive electronice portabile. De exemplu, s-ar putea să vi se solicite să renunțe la toate dispozitivele dvs. dacă există o turbulență serioasă înainte - la fel de bine, deoarece nu doriți ca iPad-ul altcuiva să vă lovească în cap.

Credit de imagine: Bradley Gordon pe Flickr, Bernal Saborio pe Flickr, NASA